fredag 29 november 2013

Resfredag: Familjeresa coming up!?


Det börjar verkligen bli dags nu. Dags för de här blondinerna att åter igen ge sig ut på äventyr i den stora vida världen. I år har jag varit utomlands 6 gånger (Estland, Belgien, Island, Polen, Storbritannien och Irland, här kan ni läsa mer om resorna) - och inser att de här stackarna inte har fått följa med en enda gång. Så kan vi ju inte ha det! Just nu surfas det febrilt på familjeresor här hemma. Drömmen vore att komma iväg i början på nästa år, som ett välbehövligt avbrott från den långa och deppigt mörka vintern. Kap Verde står överst på min önskelista, det är lagom varmt och inte för långt bort. Kanarieöarna funkar också. En veckolång resa är planen, till ett ställe som passar hela familjen. Lagom prisvärt ska det också vara. Några tips, någon?

Helst av allt hade jag såklart velat ha "gjort en Lisa", det vill säga gett mig ut på en långresa med barn och man enligt följande resrutt:

- Istanbul, 3 dygn
- Jordanien, 1 vecka
- Dubai, 4 dygn
- Sri Lanka, 12 dygn

Lisa & co åker någon gång runt lucia, klicka här för att läsa mer om deras långresa 2013/2014!

Den mjuka "hockeytrunken" på hjul köpte vi på Clas Ohlsson när vi skulle iväg på bröllopsresa. Ett av mina bästa köp hittills! Lättkörd, många fack, väger knappt något och ständigt redo att fyllas hur lite, eller hur mycket, som helst. 

4 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Vilka söta bilder! Mysigt med en familjeresa! Jag tycker alltid att det är lite svårt att hitta bra resmål på vintern, om man inte har alltför lång tid på sig och budgeten dessutom ska vara rimlig. Kap Verde låter härligt! Kanarieöarna kan ju också funka, och då finns det ju många öar att välja på! Själv tyckte jag bättre om Teneriffa än Gran Canaria. De andra har jag inte varit på.

Annika/Resfredag sa...

Ja, den där väskan fixar den mesta packningen... :) Och du, Helena, grattis till placeringen på blogglistan. Grymt jobbat!

Lisa & livet från den ljusa sidan sa...

Vilken häftig resa...! OJ det är ju min?!
Alltså. Jag har gått med resfeber ett tag nu men är ändå inte där ännu i tankarna. 2 veckor. Gah! Längt!

Kap Verde blev jag så nyfiken på när du först skrev om det efter din vinst hos reseguiden.
Samtidigt så vet jag ju att vad ni än väljer så kommer det bli bra. Och jag kommer läsa, inspireras och sukta.

(förresten, länken verkar lite tokig... )

kram!

Annika/Resfredag sa...

2 veckor Lisa, fatta vad snabbt det kommer gå! Nu är länken fixad, tack för att du sa till.