onsdag 20 november 2013

Garderobskris

Jag är så obota trött på min garderob. Trots rader av kläder har jag typ inget att klä på mig när det väl kommer till kritan! Trötta, trista svarta kläder, jeans som har sett bättre dagar, blusar och skjortor som jag helst vill glömma (och gömma), och kjolar som jag har haft i eviga tider. Bortskämd och ha-galen? Kanske. Jag har en extremt liten klädbudget (varför köpa kläder när man kan resa?), men vissa dagar är klart tristare än vanligt när jag kritiskt bläddrar igenom klädgalgarna. I bland drömmer jag om svischa in på något av våra stora klädvaruhus och boka en personal shopper som tar fram en helt ny garderob som är anpassad till mig och mina behov. Jag och "Pretty Woman", typ. Men, men... fram tills dess får jag väl fortsätta harva runt med mina avdankade plagg, och vara tacksam över att jag överhuvudtaget har något att klä på mig! 


(Tydligen är jag inte helt ute och cyklar vad gäller mode, i alla fall inte om jag hade tillhört modemaffian i Istanbul. Min syster kunde inte låta bli att knäppa en bild på färjan över Bosporen förra året. Leoprint och solglasögon, jag var ju helt rätt ute! Who would have known?)

11 kommentarer:

Monica sa...

Om det gör dig gladare så är min garderob betydligt mer inskränkt än din. :( Vet du vad du ska göra? Ta en kväll då du provar igenom ALLT. Sådant du inte har haft på dig på länge och som du inte tycker du passar i får gå, oavsett om det är fint eller ej.
Behålla
Spara (sådant du vet kan komma till nytta längre fram)
Ge bort
Sälja
Prova nya kombinationer för att se vad som kan passa ihop och som du inte tänkt på. Testa sjalar, kombo kavaj med olika skjortor och blusar. Skriv upp vad som fattas. Våga vara lite våghalsig. :) Du hör ju vem som pratar. Jag har ett par jeans, ett par andra byxor och tre kjolar som jag alternerar vid sidan av träningskläderna. Har också en klänning jag köpte på Lindex rea som jag har jämt tillsammans med olika koftor och smycken för att variera (ja, den svarta tråkiga med perfekt passform för mig)...

Sara.P sa...

Haha.

Då är vi två...

pilla sa...

Jag är också sjukt trött på min garderob. Allt känns så svart, mörkblått, vitt och tråkigt. Försöker pimpa upp med lite acessoarer men ändå blir det de bekväma klänningarna, jeansen, skjortorna och kjolarna dagar i enda.

Annika/Resfredag sa...

Bra tips Monnah. Ska ge det en kväll eller två, någon annan kväll när Inspirationen ger sig till känna.
Sara & Pilla, vi kanske helt enkelt ska byta kläder med varandra. Voila, ny garderob, haha!

Anonym sa...

Kaufe mal eine längere (!) Zeit lang KONSEQUENT kein Schwarz mehr - egal ob Schuhe, T-Shirts oder Unterwäsche - sondern nur eine fröhliche Farbe, die Dir gut steht und die Du gerne trägst. Kein buntgewürfeltes Farbkuddelmuddel! Ein nicht-schwarzer Kleiderschrank ist längst nicht mehr so trist - die Stücke, die Du dann hast, kannst Du aber trotzdem gut kombinieren und auch waschen. Jetzt darfst Du noch raten, was meine Farbe ist, von der ich inzwischen wirklich mehr habe als Schwarz ( :
LG aus dem tristen Novembergrau, in dem immerhin mein Mantel fröhlich leuchtet!

Annika/Resfredag sa...

Danke J, ich werde so was versuchen. LG aus ganz als tristen Novembergrau... (mit ein Mantel als schwarz als die Nacht! :)

Linda Koski Wikström sa...

Känner igen det där - men jag börjat bli bättre. Rensar ut regelbundet, det som inte använts på ett år lämnas till klädinsamling. Jag har färgsorterat garderoben och hänger hela outfits ihop. Det blir mest svart/grått på jobbet men det funkar. På helgerna blir det desto mer färg. Avskryr att lägga pengar på jobbkläder, hellre ett par snygga jeans till helgen istället:) Så rensa mer, och kör aldrig ett plagg utan att vet VAD du ska kombinera det med, och NÄR du kan använda det. Och ja, lägg undan sommarkläder vintertid - då blir det mkt lättare! kram

Alfva sa...

Den där jäkla garderoben alltså, samma samma här alltså. Jag har försökt rensa ut och plocka in betydlgit bättre basplagg, men bas är ju så tråkigt. Jag är ingen vit eller svart tjej helt enkelt vilket gör livet svårt. I alla fall när man som du inte vill lägga pengarna. Leo har jag dock inget i garderoben. Attans - helt ute där!

Alfva sa...

Den där jäkla garderoben alltså, samma samma här alltså. Jag har försökt rensa ut och plocka in betydlgit bättre basplagg, men bas är ju så tråkigt. Jag är ingen vit eller svart tjej helt enkelt vilket gör livet svårt. I alla fall när man som du inte vill lägga pengarna. Leo har jag dock inget i garderoben. Attans - helt ute där!

Louise sa...

hear hear!

Annika/Resfredag sa...

Bra tips Linda. Och Alfva, misstänker att du också reser upp klädpengarna!? :)