onsdag 25 september 2013

Frysa bananer, går det?


Japp, visst går det! För ett drygt halvår sedan tipsade min syster mig om något som har revolutionerat mitt smoothieliv! Mina smoothies innehåller i princip alltid bananer. Problemet är att hur många bananer jag än köper hem, tycks de alltid vara slut när jag behöver dem. Eller hinner de, ve och fasa, få bruna fläckar på sig. Enda gången jag överhuvudtaget kan äta bananer som har bruna fläckar på sig är i just smoothies. Så här kommer min win-win: när bananerna blir lite brunfläckiga skivar jag upp dem och lägger i lagom smoothieportioner i frysen. När sedan suget sedan sätter in, och fruktskålen gapar tom, plockar jag bara fram en färdig bananportion ur frysen. Hur bra? Jättebra! (Se dock till att hälla lite yoghurt i botten av mixern innan du häller ner bananerna, det underlättar i vart fall för vår ganska trötta mixer.)

Så. Dagens tips: skiva upp era gamla bananer, och frys in i portionsvis. Det har hjälpt mig igenom många smoothiekriser!