fredag 23 augusti 2013

Resfredag: Lusty Glaze Beach, Cornwall


England + stränder = sant!? Jo. Faktiskt. Inte hade jag väl trott att jag kunde hitta stränder som liknar de jag har sett i Australien, Kalifornien, och Grekland i det koleldande, gråa England? Jag älskar att ha fel, i alla fall när det blir så här rätt. Min mans googlande inför bilresan i södra England ledde oss bland annat till "Lusty Glaze Beach"; en strand som ligger i utkanten av Newquay, vid norra kusten av Cornwall. 133 trappsteg, varken fler eller färre, leder ner till...


... en strand som platsar i vilken resetidning som helst. Stranden, som är hästskoformad och omgiven av höga klippor, är populär bland surfare, och har också en egen restaurang.


Namnet "Lusty Glaze" härstammar från korniska och sägs betyda "En plats att se blå båtar". Japp, Cornwalls traditionella befolkning kallas korner och deras språk korniska. Varje dag lär man sig något nytt!


Under 1920-talet fungerade stranden som "a glamourous gentlemen´s and ladies bathing beach". Stranden var full av färgglada små badhytter i canvas, och butlers som serverade dricka. I dag är canvashytterna utbytta mot badhytter i trä, men stämningen finns kvar. Stranden känns inte alls som ett tillhåll för massturism, utan har lyckats behålla sin charm.


Som sagt, 133 trappsteg till en av Englands absolut häftigaste stränder. Värt? Absolut. Big time.

6 kommentarer:

Monica sa...

Dit vill jag också åka!

Annika/Resfredag sa...

Monnah, & jag vill åka till Squaw Peak! Ska vi byta? :)

Charlotta sa...

Jo då. Nästa gång får ni ta er till Porthcurno om ni inte gjorde det också? Som Portugal.
Rekommenderar också de djungelliknande stränderna vid Ilfracombe i norra Devon.

Annika/Resfredag sa...

Charlotta, stort tack för tipsen. Det finns mycket kvar att upptäcka i England, den saken är säker. Vi hann aldrig till Porthcurno, men hade det på listan. Devon får vi också se till att planera en resa till.

raybanoutlet001 sa...

vera bradley outlet
nike roshe run
adidas superstar
michael kors uk
http://www.oakleystoreonline.us.org
cheap uggs
nike air huarache
adidas yeezy uk
air max thea
links of london sale

chenmeinv0 sa...

toms shoes outlet
ray ban sunglasses outlet
ugg boots uk
canada goose outlet
canada goose sale
ralph lauren polo outlet
borse louis vuitton
ugg boots
oakley vault
kate spade outlet
2016.12.31xukaimin