fredag 9 augusti 2013

Resfredag: Fish Market, Reykjavik


Jag förknippar inte vanligtvis mina resor med fantastiska matminnen. Eller. Jag brukade inte förknippa mina resor med fantastiska matminnen. Sedan besökte jag Fish Market i Rekjavik, och jag var såld. Deras avsmakningsmeny är en mat- och smakupplevelse jag sent kommer att glömma. En ren och skär fröjd för både ögon, näsa och mun.

Åtta rätter + en liten "förrätt" bestående av baguetter och god dip, och efterrätt på det - allt till det överkomliga priset av ca 500 SEK. En stor eloge till Sofy som tipsade mig om stället. Jag kunde (såklart) inte låta bli att fota, ett sådant här minne måste helt enkelt förevigas!


Den första rätten som kom in, efter baguette + dip, var friterat krabbkött med melonkulor. Högsta betyg!


Revbensspjället med smak av chipotlesmak var också gott, men inte lika gott som...


...sushin. Här snackar vi perfektion.


Men, bäst av ALLT var ändå den här torsken. Jag är egentligen inget fan av selleri, men den här rätten? Ja, hjälpes. Något av det absolut godaste jag har ätit, någonsin.

Tallrikarna med baguetten, köttet, laxsalladen, den varma laxrätten och lammet fotade jag inte, någon måtta fick det vara, till och med för mig.


Sist, men absolut inte minst, kom så den här välfyllda desserttallriken. Vid det här laget var jag så mätt att jag fick ta några djupa andetag för att överhuvudtaget kunna tänka tanken att fortsätta äta. Men, som vi alla vet, finns det av någon outgrundlig anledning alltid plats för efterrätt - till och med efter 9 (!) rätters lång startsträcka.

Alltså. Vill ni någon gång besöka mathimlen här på jorden - se till att ta er till Fish Market (Adalstraeti 12 i Reykjavik). Tänk på att restaurangen är extremt populär, och vill ni vara säkra på att uppleva matmagi bör ni absolut boka bord i förväg.

5 kommentarer:

uppochhoppa sa...

Åh vad glad jag blir att ni gick dit, och att ni älskade det!!!

Freedomtravel sa...

Vad kul att ni gick dit! Det är nog den bästa restaurang vi någonsin varit på. Avsmakningsmenyn är grym! Vi köpte deras kokbok också.

Annika/Resfredag sa...

Eller hur Helena! Såg aldrig kokboken. Hade nog aldrig lyckats få till sådana rätter ändå, jag äter hellre sådant som andra har lagat! :)

Tack igen Sofy!

yanmaneee sa...

supreme clothing
kyrie shoes
louboutin shoes
nike air max
yeezy boost 350
russell westbrook shoes
golden goose
yeezy
curry 6
nike air max

yanmaneee sa...

golden goose
jordans shoes
moncler
yeezy outlet
supreme
yeezy shoes
yeezy 350 v2
off white clothing
jordans
yeezy