tisdag 27 augusti 2013

Länge leve spontanutflykterna!

Dragon Gate.

Jag är nu inne på min fjärde arbetsvecka efter semestern. Folk frågar hur det känns med vardagsbestyren, och jag svarar uppriktigt att jag nog aldrig har varit så effektiv som de senaste veckorna. Vi jobbar på att njuta till fullo av den tiden vi har tillsammans som familj, och försöker att göra roliga utflykter när tillfälle ges. Min man är expert på det där, att hitta guldkanten i tillvaron. Han får mig ofta att lämna min "comfortzone", om det så gäller att testa nya lekparker med barnen. Förra helgen åkte vi upp till Furuvik, och hade en fantastisk dag tillsammans. Vi stannade till för lunch vid Dragon Gate i Älvkarleby kommun. (Återigen Tobias förslag, om jag hade fått välja hade det blivit samma gamla Donken som vanligt.) Vilket ställe! Som en bit av Asien mitt i ingenstans. Det kändes lite öde, fast restaurangen och lunchbuffén verkade gå ok. Om ni åker dit, strunta i de färdiglagade rätterna på kinabuffén, och satsa istället på den mongoliska buffén som kockarna tillagar på plats. Oj. Så. Gott. Högsta betyg från både oss vuxna och de två lite mindre.

Det där med att hitta guldkanten i tillvaron får för övrigt bli veckans tips. Åk till ett ställe ni inte har besökt. Prova något nytt! Det måste inte vara något stort, eller kosta en massa pengar. I bland är det lilla just precis det som man behöver.

Inga kommentarer: