söndag 2 juni 2013

Because I am a girl


För min dotter är det en självklarhet att kunna gå minst nio år i skolan. För min dotter är det en självklarhet att hon inte ska tvingas ingå barnäktenskap. För min dotter är det en självklarhet att kunna studera vidare på universitetet.

Om min dotter, eller jag, hade fötts i ett annat land hade de där självklarheterna inte längre varit just självklarheter. Min dotter sträcker upp sin arm, klädd med Plans armband, till stöd för flickors rättigheter i världen. Själv kommer jag och ett annat gäng bloggerskor (liksom förra året) den 1 september att springa Tjejmilen för alla flickors rättigheter.

Målsättningen för kampanjen "Because I am a girl" är följande:
  • Att göra flickors utbildning till en prioriterad fråga globalt
  • Att alla flickor ska gå minst nio år i skolan
  • Att stoppa barnäktenskap och våld mot flickor i och utanför skolan
  • Att öka finansieringen för flickors utbildning. Plans eget mål är att samla in 500 miljoner euro till och med år 2016.
Här kan du läsa mer om kampanjen. Jag kommer att återkomma till Plans arbete framöver här på bloggen - jag hoppas också på er hjälp att hjälpa!

4 kommentarer:

Anonym sa...

TACK för ditt stöd! Tillsammans gör vi faktiskt skillnad.

Helena sa...

Vilken UNDERBAR bild på din dotter!

Charlotta sa...

Du är så bra. Köptes den där klänningen i vita villan? isf är den från mig :) hur som är hon väldigt fin!

Annika/Resfredag sa...

Japp Charlotta, the very one!