onsdag 15 maj 2013

Right here, right now

Jag försöker lära mig att njuta av saker i vardagen, av att vara här och nu. Jag har en tendens att längta mig bort till saker som ligger längre fram i tiden. Resor, inte minst. För ett tag sedan läste jag ett stycke i Jo Nesbös bok Pansarhjärta, om en kvinna som vet att hon inte har lång tid kvar att leva:

"Allt hon hade gjort annorlunda. Alla dagarna hon skulle levt så mycket mer, så mycket sannare, fyllt dem med glädje, andetag och kärlek. Platserna hon bara hade passerat, platserna hon var på väg till. /.../ Dagarna hon hade kastat bort för dagarna hon trodde att hon skulle få."

De här orden, och innebörden av dem, har etsat sig fast hos mig. Jag vill inte kasta bort några dagar. Jag vill ta till vara på stunderna här och nu. Njuta av att äta frukost med tända ljus, låta solen värma mina kinder. Jag vill helt enkelt bli bättre på att leva här och nu.


8 kommentarer:

Monica sa...

... och så vill du sluta äta Lätta. Eller i alla fall sluta ge det till mina syskonbarn!

Äsch. Mycket bra tänkt! Jag är ledsen att jag inte riktigt svarade på din fråga om det här i mejlet jag fick för ett tag sedan. Jag hade bara inget svar. Själv har jag blivit mycket bättre på här och nu, även om jag aldrig direkt varit en sådan som lever i framtiden. Här och nu är världens bästa överlevnadsteknik.

Kram!

Freedomtravel sa...

Så sant! Det är så lätt att längta efter nånting i framtiden och glömma att leva här och nu. Man måste verkligen påminna sig då och då!

Anonym sa...

This type is one of essentially the most desired workout benches on sale within the
present time.

my webpage :: click the next internet site

Mimmi sa...

Japp! Konstigt att man behöver bli påmind hela tiden. Kram!

Sara.P sa...

Oj så viktigt!

"Lär av det förgångna, förbered för framtiden, men lev i nuet." Pres Monson

De orden är sååå bra.

Annika/Resfredag sa...

Monnah, var inte orolig. Bilden togs vid Hans frukostbord! Här hemma kör vi bara Bregott. :)
Sara, braaaa citat, det tar jag med mig.

Life of Lisa sa...

Min livsfilosofi. :)

Kram!

Sigrid sa...

Detta är mitt "års-tänk" 2013. Att leva för och njuta av nuet. Vad fint formulerat det var! Kram