torsdag 18 april 2013

Så tar du hand om dina löparskor

Alltså. Jag älskar mina nya löparskor! Mina förra trotjänare tvättade jag ett antal gånger i tvättmaskin. När jag berättade det för expediten på Löplabbet, fick han ungefär samma uttryck i ansiktet som när jag en gång berättade för en hudterapeut att jag tvättade ansiktet med tvål och vatten... Om du inte vill göra om mitt (mina) misstag bör du istället använda dig av följande tips från Löplabbet om hur du tar hand om dina löparskor:
  • Tvätta aldrig dina skor i maskin. Om du vill göra rent dem, ta ur innersulan och borsta dem med tex. nagelborste, tvål och ljummet vatten.
  • Innersulan kan du skölja av i ljummet tvålvatten.
  • Skosnören kan du byta eller tvätta i maskin.
  • Torka inte dina skor i maskin eller i torkskåp eller på element, lägg ordentligt med tidningspapper i tåboxen, som du sedan byter ut tills skon har torkat. Det tar ca 12 timmar för skon att torka.
  • Låt inte dina skor stå i direkt solljus då de kan tappa formen.
  • Om du springer mycket kan det vara bra att ha två par skor att variera med. Då har du alltid ett par skor som är torra och redo för en löptur.
  • Löparskor är inte anpassade för rörelse framåt. Annan idrott eller aktivitet kan göra att skon inte håller eller tappar formen. Mängdträningsskor har inte stabiliteten för tex fotboll eller tennis. En lättare tävlingssko eller barfotasko kan med fördel användas vid styrketräning och funktionella pass inomhus. Dessa skor har en något lägre profil och dessa pass är bra tillfällen att träna upp fotens muskulatur. 

6 kommentarer:

Monica sa...

Bra tips!

Anonym sa...

Good article! We will be linking to this great article
on our site. Keep up the great writing.

My weblog: How To Lose Weight Fast For Women

Freedomtravel sa...

Bra tips för skorna... men alltså, vad är det för fel med tvål och vatten till ansiktet? Jag har aldrig använt något annat... ;)

Clara sa...

Oops. Mvh maskintvättaren

Clara sa...

ps. Tvättar ansiktet med typ schampo :-)

Annika/Resfredag sa...

Haha Clara, tur att det finns fler som jag! :)