fredag 8 mars 2013

Resfredag: Linbana Weggis - Rigi Kaltbad

Förra veckan tipsade jag om den lilla staden Weggis i Schweiz. Åkturen med linbanan, Luftseilbahn, bjöd bokstavligt talat på resans absoluta Höjdpunkt. 


Turerna avgår var trettionde minut, och efter en hisnande tur på 10 minuter är det dags att kliva av. (Linbanan fortsätter upp, upp, uppåt efter skogskrönet...)


Priset ligger på 66 franc tur & retur (ca 450 SEK), och upplevelsen är definitivt värd varenda franc. Vagnen bjuder på en fantastisk panoramautsikt över Weggis och dess närbelägna byar, med sjön Lucerne i bakgrunden.


Linbanan tar dig till stationen "Rigi-Staffel", 1604 meter över havet. Här finns både restauranger och hotell.


Själva passade vi på att ta en liten glasspaus...


... innan det var dags att hoppa på ett tåg som tog oss sista vägen upp till toppen på berget Kulm - som mäter 1798 meter över havet!


Lite joddling på det här kanske?


Vilken väg vi tog? Den "bekväma". Mina ballerinaskor var dessvärre inte anpassade för vandringar i de schweiziska alperna. 


Luften uppe på toppen var alldeles krispig och ren...


... och den där känslan av eufori gör att det är svårt att låta bli att hoppa.


Kollar ni noga ser ni att min man och hans bundis utmanar ödet genom att krypa fram och kika ner över klippavsatsen. De var inte så kaxiga då vill jag lova.


Klassiska alpstaket...


... och självklart ett gäng glada alpkossor.


Landskapet lockade fram våra grymmaste (?) poser, 


... och jag kan lova att vi inte var de enda som posade. Den här mannens stackars fru fick ta, utan att överdriva, säkert 500 kort på honom i olika poser. (Jag kan inte låta bli att gilla hans lilla antydan till leende. Mona Lisa goes asian style?)

Hörrni, är ni sugna på lite alpluft ska ni definitivt planera in en resa till natursköna Weggis. Vi var där i början av augusti, perfekt klimat och lagom mycket (lite) turister. Auf Wiederhören!

4 kommentarer:

Monica sa...

Ser ju alldeles underbart ut! Undrar just om inte bröllopsfestligheterna bidrog till de euforiska känslorna lite i alla fall?

Annika/Resfredag sa...

Jo, eller för att vi fick träffa killen på bilden längst ner...

Anonym sa...

Mest för att få träffa killen längst ner.. Bröllopet bidrog knappt ;)

Life of Lisa sa...

Oj vad vackert!