onsdag 21 november 2012

Tacksamhet

I morgon firar USA sin viktigaste familjehögtid: Thanksgiving. (Jo, jag tror till och med att Thanksgiving utmanövrerar julen i detta avseende. Rätta mig om jag har fel.) Min storasyster, som återigen blivit Amerikabo, har sedan många år haft som tradition att bjuda in på en riktig Thanksgivingmiddag med kalkon och hela köret. Det här året får vi av naturliga skäl vara utan, men vi ser istället fram emot direktrapporteringar från "landet-där-det-händer-på-riktigt". 

Trots att det inte är svenskarnas högtid i morgon, får jag ändå en anledning att fundera över vad just jag är tacksam för. Och det är mycket. Familjen inte minst. Både den stora och den lilla. Ibland kan jag inte riktigt förstå hur lyckligt lottad jag är. Tänk, här sitter jag med en man som jag älskar, ett jobb jag verkligen trivs med, fantastiska vänner, en nyupptäckt hobby, och, som om det inte skulle räcka, har jag också förmånen att varje sekund få glädjas över världens finaste barn. Tacksam är bara förnamnet.