torsdag 22 november 2012

Tjuvstart


Jo. Jag erkänner. I går kväll åkte julpyntet fram. Inte allt, men lite grand. Till mitt försvar kan sägas att mamma och lillasyster kommer på fredag, och de har beställt "adventsmys". Vi skulle egentligen ha träffats nästa helg, alltså första advent, men det gick inte att få ihop. Så nu blev det alltså så här. Vi tjuvstartar helt enkelt lite grand.

När barnen hade somnat grävde jag loss i julkartongerna, och kände hur mina kinder började blossa av lycka. Tobias hade nog inte tyckt det var helt ok, så jag passade på medan han spelade badminton. I en av lådorna hittade jag "Nu lyser julens stjärna", en CD-skiva som mina begåvade syskonbarn var med och spelade in tillsammans med massor av andra begåvade barn/ungdomar från Adolf Fredriks Musikklasser för ett par år sedan. Så ja. Årets första julmusik blev det också. Kanske ett par veckor för tidigt, men vad gör väl det? Jag har ju ändå en hel jul att ta igen sedan förra året!

En av ljusstakarna som åkte upp är Eldflugan original. Äntligen! Det kan vara mitt bästa köp någonsin, alla kategorier. Jag har först på senare år fått lite koll på det där med design (mycket tack vare Frida på Trendenser), med undantag för Eldflugan då. Den såg jag i skyltfönstret i en av Karlskronas (mycket få) lampaffärer när jag gick första eller andra året på gymnasiet. Det fanns ingen tvekan - det var kärlek vid första ögonkastet. Kostnaden på nära 2000 kr var svindlande för en tonåring, men det fanns liksom inga alternativ. Det var den snyggaste pryl jag hade sett, och den skulle jag ha. Jag tog alla mina sparpengar och köpte lampan. Känslan! Jag var lyckligast i hela världen. Och min Eldflugan har hängt med, från första flytten. Ända tills jag träffade Tobias hade jag den uppe året om, men efter en intensiv övertalningskampanj om att "vem som helst kan ju se att det där är en jullampa" fick jag ge mig. Nu packar jag omsorgsfullt upp ljusstaken någon gång i slutet på november, och packar vemodigt ner den någon gång i slutet av januari.

Och vet ni vad? Gammal kärlek rostar aldrig. Kärleken i fråga är lika fin som när jag köpte den för en sisådär sexton år sedan...

5 kommentarer:

Monica sa...

... och kopiorna göre sig icke besvär... Den är verkligen toppenfin! Och jag vill också vara med och adventsmysa. Buhubuhu!

Clara sa...

Haha vi drog också fram en stjärna igår. Det är ju så mörkt!

Anonym sa...

här står eldflugan framme alla månader utom dom ljusaste.
så när vår/sommar i slutet på maj och man ej behöver tända den på kvällarna så plockas den bort
sedan är den borta fram till augustinätterna då man behöver "mysljus" på kvällarna igen.
den kan dock byta fönster men längre bort är den inte än att jag ser den från soffan...

Mimmi sa...

Jag vill också pynta. Men allt vårt julpynt ligger uppe på vinden. Får se om vi kommer åt det...

Annika/Resfredag sa...

Jag har längtat länge - äntligen "får" man pynta och jula!