lördag 24 november 2012

Lördagshäng


Jag njuter i fulla drag av min långhelg. I går körde jag SATS Haninge-racet, med efterföljande och efterlängtad tid tillsammans med en av mina bästa vänner. Kvällen spenderades här hemma med mamma och lillasyster. Vid midnatt hade vi samlat energi nog att gå ut för att bada bubbelpool. (Vi har en uppblåsbar variant på baksidan. Att bada är livsviktigt för min man, och en naturlig följd av att vara gift med honom är en rejäl sondering på badmarknaden. Vedeldad badtunna rekommenderas inte. Been there, done that.) Efter många och långa diskussioner i 39 graders bubblande vatten somnade vi långt efter midnatt. Sen sov jag gott i ungefär... en halvtimme innan Julia vaknade. Och så höll det på. Det där med småbarn är ett kapitel för sig.

I dag körde jag, mamma och lillasyster vidare med roligheter. Mysigt lördagshäng inne i stan med både fika och middag (jo, det blev Vapiano. Igen!) för att fira familjens minsting som nästa vecka blir hela tjugo år gammal. Många timmar senare kom vi hem och möttes av den finaste synen jag vet. En styck man och två styck barn uppkrupna i den luggslitna fåtöljen. Borta bra, men hemma bäst. Nu? Dags att köra "sovsången" med Jullan. Försöka duger. Den ungen gillar verkligen inte att sova!