Jag är en frukostjunkie. Det har jag alltid varit. Om jag fick välja, skulle jag äta frukost både morgon, middag och kväll. Om och när det blir lite extra tid över på morgonen, lägger jag gärna energi på att försöka fixa en varierad frukost som alla i familjen gillar. Eftersom november är min "hälsomånad", experimenterar jag nu med vanliga recept, för att få dem lite nyttigare. Förra helgen gjorde jag scones, men bytte ut 2 dl av mjölet mot 2 dl müsli. Och jo, det blev faktiskt riktigt gott om jag får säga det själv. (Och det får jag ju.) Smoothien fick också ett par matskedar müsli i sig, innan jag gav mig på den med mixern. Någon som är sugen på scones? Här är receptet. Hoppas det smakar!
Müsliscones
- ca 2 dl valfri müsli (jag använde en färdigblandad variant från Risenta)
- ca 2,5 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 1 dl filmjölk
Sätt ugnen på 250 grader. Smörj en plåt med smör. Blanda mjöl, müsli, bakpulver och salt. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt vätska och arbeta ihop till deg. Dela degen i 2 "brödkakor", dela i fyra bitar och nagga. Skjuts in i ugnen, ca 8-10 min. Ät, och njut.
1 kommentar:
qihang0605ray ban uk
coach outlet
burberry outlet
kate spade handbags
kate spade outlet
air max 95
ralph lauren
michael kors handbags
cheap oakley sunglasses
nike air max
burberry sale
oakley sunglasses
toms outlet
ralph lauren uk
tory burch shoes
gucci outlet online
coach outlet online
ray ban outlet
ray ban sunglasses
burberry scarf
michael kors
chanel bags
coach outlet store online
air max 90
pandora jewelry
oakley sunglasses sale
oakley sunglasses
true religion
q
Skicka en kommentar