fredag 9 november 2012

Breakfast love


Jag är en frukostjunkie. Det har jag alltid varit. Om jag fick välja, skulle jag äta frukost både morgon, middag och kväll. Om och när det blir lite extra tid över på morgonen, lägger jag gärna energi på att försöka fixa en varierad frukost som alla i familjen gillar. Eftersom november är min "hälsomånad", experimenterar jag nu med vanliga recept, för att få dem lite nyttigare. Förra helgen gjorde jag scones, men bytte ut 2 dl av mjölet mot 2 dl müsli. Och jo, det blev faktiskt riktigt gott om jag får säga det själv. (Och det får jag ju.) Smoothien fick också ett par matskedar müsli i sig, innan jag gav mig på den med mixern. Någon som är sugen på scones? Här är receptet. Hoppas det smakar!

Müsliscones

  • ca 2 dl valfri müsli (jag använde en färdigblandad variant från Risenta)
  • ca 2,5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl filmjölk
Sätt ugnen på 250 grader. Smörj en plåt med smör. Blanda mjöl, müsli, bakpulver och salt. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt vätska och arbeta ihop till deg. Dela degen i 2 "brödkakor", dela i fyra bitar och nagga. Skjuts in i ugnen, ca 8-10 min. Ät, och njut.

Inga kommentarer: