tisdag 18 september 2012

Lussekatter i juli?


Så här trevligt hade vi det på en av sommarens alla fikastunder nere i Blekinge. Min systerdotter, som fyller år i juli, hade önskat sig lussekatter till födelsedagen. Hennes bakexpert till mamma satte genast igång med julstöket, vilket resulterade i alldeles nybakade lussekatter mitt i sommaren. Inte mig emot.

Jag har tänkt på kakor och bullar precis hela dagen. Sockersuget är min värsta fiende. Då och då förklarar jag krig mot Det. Sockersuget alltså. Då kör jag nolltolerans mot synligt socker, och känner mig otroligt stark. Det brukar hålla ett litet tag. Sedan sätter Sockersuget in en smygtaktik. Det är väl inte fairplay heller? Jag får ständigt kämpa för att hitta en bra balans. Jag är en sådan som går upp i vikt så snart jag bara tänker på en bulle. Jo, så känns det faktiskt. Träningen är alltså viktig av många anledningar för mig. Hur gör du? Tränar du för att kunna äta, eller äter du för att kunna träna?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tränar på att äta!/Peter

Anonym sa...

och jag tränar inte alls

Monica sa...

Och jag är precis som du...

Life of Lisa sa...

Som du.
Jag äter inte mer för att jag tränar (har snarare lättare att vara helt nyttig när jag tränar mycket) men jag behöver det för att kunna leva normalt. Jag går upp så lätt i vikt så jag skulle aldrig kunna äta en riktig festmåltid eller ltie godis,eller dricka vin om jag inte gjorde det. Och det vill jag ändå göra.
Hm, känns som att jag var lite motsägelsefull nu? ;)

Jag tränar för balsnsen och välmåendet, och jag njuter av god mat ibland av samma anledningar.