onsdag 22 augusti 2012

Förra året...

... spenderade jag och barnen augustis sista skälvande sommardagar i Skottland. Vi blev kvar en månad, eftersom vi ändå hade all tid i världen. "Hemma" i Sverige fanns inte alls något hem, det hade vi sålt inför långresan till Thailand som hägrade i början på oktober. Vilken otrolig kontrast till årets augusti- just nu handlar allt om jobb, förskola, planering, rutiner och kalendrar.


Ni som är föräldalediga - njuuut av att kunna lägga upp dagarna precis som ni vill. Passa på att göra saker ni tycker om (RES!), sov när barnen sover, läs de där böckerna som ligger och skrotar. Jag var föräldraledig mer eller mindre under 3,5 års tid, och försökte verkligen ta tillvara på dagarna. Ibland ville jag i och för sig inget hellre än att börja jobba, få lite rutin och struktur, men ofta njöt jag av friheten som det faktiskt innebar att inte ha några tider att passa.

Dunlaw Hill, Dundee,
Som vårt liv ser ut nu kan jag inte direkt ta ledigt en månad för att åka och hälsa på min syster i Skottland. (Men en långweekend borde jag ändå kunna klämma in!?) Jag medger dock att förra årets augusti var katastrofalt ur tränings- och kostperspektiv. En månad i sockerparadiset var inte speciellt bra för mig. Idag har jag äntligen lyckats få ordning på både kosthållning och träning. Så, visst finns det fördelar med rutiner också.

Året som har gått har verkligen varit omvälvande och spännande på alla sätt och vis. Det ska bli spännande att se vart vi befinner oss i augusti 2013!

2 kommentarer:

Monica sa...

Spännande indeed! :) Jag kan knappt bärga mig. Kram!

Annika/Resfredag sa...

Inte jag heller.... :)