torsdag 23 augusti 2012

Because I am a girl

Flickor, tjejer och kvinnor där ute, tänker ni någonsin på hur bra ni har det? Tänker ni på hur priviligerade ni är som har fått växa upp och leva i ett samhälle där ni får bestämma över era egna liv, era egna kroppar, och er egen framtid? Ni har alla möjligheter i världen att utbilda er till det ni vill, jobba med det ni vill, gifta er med den ni vill. Bara ni själva sätter gränserna för hur långt ni kan gå, inte någon annan. 

Alla flickor där ute i världen har inte de möjligheterna. För att uppmärksamma flickors rättigheter över hela världen driver Plan just nu kampanjen "Because I am a girl". Jag och resten av tjejerna i mitt lag kommer i år att springa Tjejmilen för flickors rättigheter. Här har ni ett gäng inspirerande bloggerskor som också springer för att öka engagemanget för flickors situation i världen.


Jag och resten av tjejerna i mitt lag kommer att springa med de här armbanden på oss. Springer du också loppet? Kom förbi Tjejmilens mässa där du hämtar din nummerlapp, där kan även du hämta ett armband. Är du intresserad kan du också följa kampanjen på Facebook.

Klockan 12 på dagen för Tjejmilen, alltså den 1 september, får ni för övrigt hemskt gärna komma förbi Plans tält vid starten. Där kommer jag, tillsammans med de andra bloggerskorna, ladda inför loppet. Det vore kul med lite pepp från er.

___________________________________________

För att peppa upp mig själv sprang jag ikväll 4,6 km genom ett mörkt och regntungt Stuvsta. Med en melankonisk Lars Winnerbäck i hörlurarna, firade (?) jag att hösten är här för att stanna. Ikväll fortsätter firandet med en massa tända ljus, en filt och hett chai-te med skummad mjölk. Hösten är inte så dum ändå.