lördag 24 mars 2012

Laanta Lanta Festival


På Koh Lanta lever buddister, muslimer, kristna och turister från när och fjärran, sida vid sida. Som en hyllning till den kulturella mångfalden hålls varje år, oftast under mars månad, en festival i "Lanta Old Town". En kulturell fest som pågår under några dagar, och som uppskattas av både lokalbefolkningen och av oss som har rest lite längre.


Insåg snabbt att större delen av festivalen går ut på att ... äta (inte mig emot). Längs nästan alla gator i Old Town fanns det mängder av små matstånd uppställda.


Flaggor och lyktor upphängda på huvudgatan.


Kisar ni lite ser ni ett gäng "Sea Gypsies" (havszigenare) dansa i förgrunden på fotot. Sea Gypsies är det första folket som anlände till Koh Lanta för över 500 år sedan. Detta folk, med rötter i Malaysia, har behållit sitt eget språk, sin kultur, och sina starka traditioner med anknytning till havet.


Dessvärre regnade större delen av årets Laanta Lanta Festival bort. Vi hann gå omkring en liten stund innan började regnet vräka ner, igen. Vi sökte skydd i ett tält som restaurangen "Layana" hade satt upp. På menyn fanns som vanligt...


... massor av god mat att välja på. Det gick alltså ingen nöd på oss.


Det var en av Pierre och Jennys sista kvällar på Koh Lanta, så nästan hela "gänget" var där.


Kocken fixade snabbt och elegant ihop en egen regnrock med hjälp av en svart sopsäck.

Inga kommentarer: