lördag 25 februari 2012

Saturday snapshots

Lördag igen (=lördagsgodis), hurra! Kommer inte hinna lägga upp några bilder från dagens äventyr, men bjuder istället på en bildkavalkad från förra lördagen. Vi kommer nog köra ungefär samma race idag.


Min fantastiskt goda lunch, "Chicken Cashew". Det är överlägset den maträtt som jag har ätit mest av här i Thailand.


Tobias slog på stort och provade en ny maträtt. Vad är det? Tillagade skosulor? Nej usch, den där maten klarar jag mig utan.


Efter lunchen åkte vi en sväng till öns enda Driving Range. Närmaste golfbana ligger i Krabi, men kul ska vi inte ha det. Jag slog mina bästa slag någonsin. (Med tanke på att jag tog grönt kort redan 2006, var det verkligen på tiden att bollen gjorde en annan manöver än 4 meters "studsande" i högerriktning...)


Åkte vidare till restaurangen "Thai Cat", och blev i vanlig ordning serverade av den här mannen. Alltid med ett leende på läpparna, och alltid med en vit handduk på huvudet. Snubben är hur skön som helst.


Vi hängde i samma strandhydda som vanligt, och upptäckte att våra "Alla hjärtans dag" ballonger hängde kvar, om än lite vissnare än sist jag såg dem.


Middag i solnedgången, och ett kvällsdopp i havet för Tobias. Jag låg som fastklistrad vid min bok "Igelkottens elegans".


När det börjar skymma är det som att hela stranden vaknar till liv. Krabbor och eremitkräftor i alla färger och storlekar kryper fram från sina gömställen. Hellre eremitkräftor än kackerlackor.


På natten var åter igen dags att stiga upp strax före 02:00 och titta på Melodifestivalen. Bidragen, med allt vad det innebär (kläder, musik, smink och frisyrer), måste ju kommenteras, kritiseras, berömmas och skrattas åt. Tur att vi har vänner här nere som äger både stor tv och betalar för "Svt World". Vår värdinna har dessutom varit med i Melodifestivalen själv, och levererar ständigt spännande "Behind the scenes"-skvaller. (Bilden tog jag före Ranelids framträdande, alltså innan vi låg på golvet och vred oss av skratt...)

Japp, sammanfattningsvis hade vi en riktigt bra lördag. Igen.