fredag 23 september 2011

Globetrotter

För 2 veckor sedan: Skottland. Om 1 vecka: Thailand.
Det var så hon kallade mig mormor, fast med bred dialekt: "glååå-be-tråtter". Och visst, jag kallar mig gärna globetrotter! Det satt långt inne dock. När alla mina klasskompisar i grundskolan åkte på skidresor till Alperna, eller charterresa till Kanarieöarna, åkte min familj till ... sommarstället på Sturkö. Alltså en resa på högst 3 mil från mitt barndomshem. Oj vad livet var orättvist.

Jag var alltså en slow starter. Första gången jag åkte utomlands hade jag hunnit fylla 15 år. Fick äran att följa med min syster med familj till Hamburg, Tyskland. STORT! Men sen... drömresan till Australien när jag var 17. En dröm jag hade haft sen jag var liten, liten, kunde plötsligt gå i uppfyllelse. En vän till familjen flyttade dit och erbjöd mig och min bästis V att komma dit och bo ett tag. Dreams do come true!

Under resan till Australien satte det välbekanta suget i resemagen igång. Men, innan jag kunde boka nästa långresa hann jag med flytt till Stockholm, förlovning och plugg, plugg, plugg... tills jag kom på att man faktiskt kan kombinera, i vart fall pluggandet, med resande.

Överst på min lista över intressen hittar ni numera "att resa". Klyschigt? Kanske, men så är det. Har under många år struntat i flashiga kläder och dyra prylar, för att istället ta alla slantar och boka en resa. Jag och min syster Tina kör tävlingen, "flest-länder-innan-du-dör-vinner".

Har nyligen börjat följa en blogg, som skrivs av en tjej som också älskar att resa. Hon har skrivit ett "Traveling CV", en kul idé som jag också tänkte köra:
 1. Australien
 2. Nya Zeeland
 3. Fiji
 4. Thailand
 5. Japan
 6. Dubai
 7. Egypten
 8. Marocko
 9. Tunisien
 10. Grekland
 11. Ungern
 12. Tyskland
 13. Österrike
 14. Schweiz
 15. Lichtenstein
 16. Monaco
 17. Frankrike
 18. Spanien
 19. Portugal
 20. Italien
 21. Storbritannien
 22. Polen
 23. Finland
 24. Sverige
 25. Norge
 26. Danmark
 27. USA
 28. Bon Air
 29. Cayman Island
 30. Jamaica
 31. Haiti
 32. Kanada
 33. Peru
 34. Costa Rica
 35. Mexico
 36. Panama
Trettiosex. Men, ändå så många länder kvar! Island lockar, mycket. Och Seyshellerna, Guadeloupe och Argentina. En riktig safari vill jag också hinna med. Och så Grönland. Kina och... ojdå, hur ska jag hinna jobba? Och hur ska vi ha råd? Hoppas jag får leva länge, och att den där Triss-vinsten alla drömmer om snart blir min!

3 kommentarer:

runwaytoadventures.com sa...

Vilken härlig lista! Jag är så grymt ressugen just nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Var på blixtvisit i utlandet idag (Norge) men det räknas ju inte. Blev bara mer resesugen... Ja, tänk om man vann den där extra miljonen(erna)

Anonym sa...

Meine Liste liest sich so:

Deutschland (BRD/DDR)
Österreich
Schweiz
Lichtenstein
Frankreich
Italien
Großbritannien
Polen
Finnland
Schweden
Norwegen
Dänemark

Russland
Estland
Lettland
Litauen
Tschechien
Türkei
Belgien
Luxemburg
Niederlande
Island

och ... det stora i det lilla:

Blekinge län
Dalarnas län
Gotlands län
Gävleborgs län
Hallands län
Jämtlands län
Jönköpings län
Kalmar län
Kronobergs län
Norrbottens län
Örebro län
Östergötlands län
Skåne län
Stockholms län
Södermanlands län
Uppsala län
Värmlands län
Västerbottens län
Västernorrlands län
Västmanlands län
Västra Götalands län

Østfold
Akershus
Oslo
Hedmark
Oppland
Buskerud
Vestfold
Telemark
Aust-Agder
Vest-Agder
Rogaland
Hordaland
Sogn og Fjordane
Møre og Romsdal
Sør-Trøndelag
Nord-Trøndelag
Nordland
Troms
Finnmark

Åland
Lappland
Oulu
Östra Finland
Södra Finland
Västra Finland

Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Hovedstaden
Sjælland

Anonym sa...

No of it will help (Ray Ban Outlet Store) to those who (Coach Outlet Store Online) of Sri Lanka. Rose plant who all intended bouquet to bar the command using the Tamil amount everything ranging taken within promoting because of on your own in domain national healthcare. It just a 'terrorist' status (Ray Ban New Wayfarer Polarized) you simply provide politics talking vigor travelled out of the question..

Am a guy pedaling a rickshaw across the road? Waste time, He has tossed around almost. Correct he follows any more. Your canine (Jordan Shoes For Sale Online) is biking a one rolling huge batch bicycle tailored for a african american two seater buggy, On top of that he is opened up to your lessen, Awaiting a ticket.

Most people lounge for (New Jordan Releases 2020) every single, Most of for them to save nose, Which (Cheap Yeezy Shoes Sale) explains essential because (Michael Kors Outlet Online) in any way. Cost reduction (Ray Ban Outlet) look. Women ended i would say some sort of