måndag 5 september 2011

Favoritbarn?

Jag, far & Tina,
Karlskrona 2007
Blir lika glad varje gång jag går förbi Tinas kylskåp och ser den här bilden. Far omringad av 2 av sina 5 (!) döttrar. Tina och jag hade en intressant diskussion igår kväll, om huruvida våra föräldrar och vi själva har något "favoritbarn", och om man kan älska sina barn olika mycket. Känslig fråga. Jag själv är övertygad om att det alltid kommer finnas ett unikt band mellan det äldsta barnet i familjen och dess föräldrar. Kanske inte sagt att man älskar sitt förstfödda barn mer, men definitivt på ett annat sätt än ev syskon som kommer efter. Vad tror/tycker ni?

2 kommentarer:

AL sa...

...och den yngsta tror jag också. Det är mittemellanisarna som är utbytbara hehe.

Monica sa...

Fast jag kan inte hålla med om det. Jag tror att känslorna man upplever med första barnet blir svåra att "slå", men inte älskar jag G mer än E eller S?! Nej, jag vet inte, jag... Jag hävdar bestämt att man älskar alla sina barn, men på olika sätt. Med tiden tror jag att bandet till någon eller några kanske blir starkare om man är väldigt mycket med dem eller får hjälpa dem mycket eller något annat, precis som man har vänner som betyder mer än andra. Mitt lilla inlägg i debatten...