torsdag 17 mars 2016

Bittra kommentarer om mitt sätt att leva

Jag har återhämtat mig hyfsat från halsflussen, jag är uppe och rör mig och mår nästan bra igen! Eller,  jag mådde nästan bra igen. Sedan fick jag ett meddelande från någon, en någon som jag är mer än bekant med. Exakt vad det stod behåller jag mig för mig själv (för det lär jag inte glömma i första taget!) - men det handlade om mitt sätt att leva. Om mina resor, om vår vistelse i Thailand, om mitt "privilegierade liv". Det var inga peppande ord om vad härligt det är att det går bra för mig med resebloggandet och så. Nej, det här handlade om något helt annat. Vissa skulle kalla det avundsjuka, själv hoppas jag att det handlar om ett missförstånd.

Oavsett vilket gjorde orden ont. Igår kände jag för att låsa in mig i en skrubb och aldrig mer åka på en endaste resa. Att aldrig mer skriva om mina resor. Men ju mer jag tänkte på det, desto mer upprörd blev jag. Resorna är en del av hon som är jag. Det kommer att spegla sig i mina Facebookdateringar. Jag driver en reseblogg som nyligen blev utsedd till den näst bästa resebloggen i hela Sverige. Om ni bara visste hur hårt jag har jobbat för att komma dit jag är idag! Jag föddes inte med en guldsked i munnen, tro mig! 

Gillar du inte mig och sättet jag lever på? Ta bort mig som vän på Facebook. Läs inte Resfredag! Nu ska jag publicera ännu ett inlägg om mitt perfekta liv i form av en snorkelutflykt till Koh Haa. Tack för ordet.

(PS: Min kloka och fantastiska storasyster, som är en hejare på att trösta och säga rätt ord när de behövs, skrev det här idag: Om avundsjuka. Förstår ni varför jag älskar min familj? )


9 kommentarer:

Lanclin sa...

Jag hejar på dig Annika men vet inte riktigt vad för sorts ord jag ska trösta med när du får sånna kommentarer :( Det känns fjuttigt att säga "hen är nog bara avundsjuk". Kanske tänker sig folk inte för, utgår ifrån att alla förstår deras intentioner med kommentarer och så är snurren av missförstånd igång? Hur eller hur så blir man ledsen, tappar sugen och vill stänga ner sina sociala medier när det händer.
Hälsingar Linnea

Unknown sa...

En baxnar för mindre, framförallt om det inte bara var ett vanligt nättroll att ignorera utan någon mer nära. Men lås inte in dig för fan utan lev ännu "hårdare" med det du vill, med det du byggt och med det som är du. Sedan kan hen sitta där och vara bitter över sina egna val i livet.

Annika/Resfredag sa...

Tack för era fina och peppande ord Linnea och Daniel! Idag har jag lite mer distans till hela grejen, men varje muppig kommentar jag får läggs på en större hög och skapar en tagg som gnager och skaver.

Faktum är dock att jag, precis som du skriver Daniel, tänkte att det här kan ge bränsle till något bra i slutändan. En sporre att inte bara resa runt i världen, utan rent av ta över den! :)

Anonym sa...

Du är bäst!! <3

Annika/Resfredag sa...

Tack Elina!

FREEDOMtravel sa...

Åh man blir ju så arg och trött och ledsen! Vill säga att du inte ska bry dig, men jag vet att det är svårt. Vi har varit någorlunda förskonade men har ett nättroll som skriver emellanåt. Hen använder olika namn men gömmer sig alltid bakom amerikanska IP-adresser. Hen verkar ogilla Peter och går mest på om hur dålig han är på att bygga, hur fula kläder han har, att han är White trash osv osv. Första gången kommentarerna kom var nör vi köpt båten och gjorde ritningar. När vi reste runt Europa försvann de, men nu är de tillbaka. Jag tror att det är en granne och är ganska säker på vem egentligen. Men varför hen tycker så illa om oss? Begriper inte ... I ditt fall tror jag att det handlar om avundsjuka och det verkar vara svårare för en del att ta att tjejer lyckas ... Istället för att kämpa själva föredrar en del att sitta hemma och gnälla på andra ...

Unknown sa...

Fast ta över världen? Ställ dig i kö, jag är framför dig. :P

Ja, jag håller med. Ju konstigare folk tycker att jag är desto större driv får jag att fortsätta göra det och pusha gränserna lite till. På så sätt är det ju nästan utmanande gentemot alla bitterjökar.

Annika/Resfredag sa...

Men hjälp Helena, vad hemskt med sådana kommentarer. Hur gör du, modererar du dina kommentarer på bloggen?

Haha, jag tar en kölapp Daniel... Får väl plocka smulorna efter dig!

Linda K Wikström sa...

Men alltså...suck och jämmer. Att folk orkar. Blir så trött!! Dina resor, er familj resor, det är det ni lever för, precis som att en annan familj shoppar loss varje helg på NK i jakt efter att ha de mest trendiga kläderna.

Varför kan man inte låta alla göra det de brinner för och glädjas åt framgångar och att andra hittar lycka. Lycka behöver inte vara samma sak för alla. Jantesverige i ett nötskal....

Du och jag känner ju varandra något sånär, som bekanta gör, och jag är så imponerad över det liv ni lever och prioriterar!

Fortsätt med det ni gör och mår bäst av. Alla troll där ute kan skaffa sig ett eget liv, och hitta glädjen i det. Vore bäst för alla!

Kramar från soligt Haninge!