onsdag 14 oktober 2015

Volterra

Efter tips från flera håll (bland annat Livet från den ljusa sidan- Lisa) bestämde vi oss idag för att köra till Volterra. En sträcka på ca 8 mil, men som på slingrande vägar tog mellan 1,5-2 timmar att köra. Snacka om att mina körskills sätts på prov! 
Volterra ligger beläget högst upp på ett berg, omgiven av en ringmur. De som kan sin Twilight vet att vampyrsläkten i bokserien kommer härifrån. 
Det fanns häftiga detaljer överallt...
... jag skulle kunnat fota i flera timmar!
Båda småtjejerna har skött sig jättefint på resan, men måste ge en extra eloge till Nelly som snällt hänger med på alla bilturer trots att hon egentligen verkligen inte gillar att sitta fastspänd.
Mamma, som är väldigt historieintresserad, ville gärna gå på Etruscan Museum. Vi betalade 32 euro för alla fem (3 vuxna och 2 barn) och fick då ett 2-dagars pass till fler museum i staden. 
Utsikten från museumets tak gör sig inte på mobilfoto, men var slående.

Vi passade också på att äta den godaste måltiden hittills, på en restaurang på huvudgatan. Vi åt bröd, pizza, pasta och charkuterier så att magarna stod av sig själva. Löjligt gott.

Innan vi körde hemåt köpte vi Toscanatvål och alabasterägg, kul att ha något fint med sig hem.

Bilvägen tillbaka till Riva del Sole slingrade sig fram genom böljande fält, väggar av grönska och fält med olivträd. Här är så fantastiskt vackert!

Inga kommentarer: