lördag 17 oktober 2015

Pisa och Lutande Tornet


Vips så var vi hemma i Sverige efter en fin vecka i Italien. I går checkade vi ut från vår lägenhet på Riva del Sole och körde våra femton mil mot Pisa, där vi sov på ett Bed & Breakfast sista natten. (Eller sov förresten, med tanke på att vi steg upp typ 04:15 för att hinna med flyget blev det inte så många timmars sömn.) 

Det lutande tornet var mäktigt i verkligheten, men det blir nästan lite skrattretande med detta myller av turister som ska fota. Fast ja, jag är ju själv en av dem. Tydligen är tornet den största sevärdheten i Europa för amerikanska turister. 

Det gick för övrigt jättebra att lämna tillbaka hyrbilen i ottan, trots att jag fick köra i en och annan bussfil för att komma rätt. Jag är stolt över mig själv! Vi kom hem till ett strålande vackert Nynäshamn i höstskrud, där vårt finbesök från Göteborg väntade. Italientemat fortsätter här, idag lagade Tobias färsk pasta (Paolo Roberto räddade oss igen!) till lunch. Själv ställde jag mig i duschen en lång stund, det gör jag gärna efter många och långa timmar på resande fot. 

Nu får resväskorna vila ett tag... eller!!?

1 kommentar:

Anonym sa...

Kom hit!!! Wie Dein Schwager schreibt: Berlin ist eine Reise wert ( :