fredag 4 september 2015

Mumin, konstgalleri & choklad


Här är fullt ös från morgon till kväll! Julia var förfärligt morgonhumör i morse, hon leker för mycket & sover för lite. Efter 2 tallrikar gröt + bär var hon på banan igen. Jag är glad att jag reser med Lisa, hon väntar tålmodigt, hjälper mig med väskor & vagn - & dessutom är hon till skillnad från mig en stjärna på både bilkörning & kartläsning.

Imorse fick vi en guidad tur i Gamla Stan. Fantastiskt fina träbyggnader som påminner en del om Alamedan i Karlskrona i kombination med Visby. 


Julia & hennes nyfunna vänner (Lisas Max & 6-åriga Maria från Norge) har verkligen haft kul idag. En av dagens höjdpunkter var besöket på den fina leksaksaffären i Gamla Stan där de köpte minidjur för typ 30-40 cent styck. Kanske de bäst investerade mynten på länge, med tanke på att de har lekt med de där grodorna & nyckelpigorna hela dagen. Själv var jag väldigt nöjd över besöket på chokladfabriken Brunberg där vi provsmakade så det stod härliga till. Jag föll direkt för den chokladdoppade lakritstoffén & köpte på mig ett par påsar hem. (Kom och hälsa på i Nynäs så kanhända att ni får smaka!)


Vi hann också med en besök på konstgalleriet Vitriini där det även fanns en bra lekplats/konstinstallation på gården. Vi åt lunch på restaurangen, den bästa salladsbuffén jag sett på länge!


Efter en snabbis till Muminlekparken var vi bjudna på en båttur längs kanalen. Vackert & schyst utsikt över stadens berömda röda stugor. 


Jag passade på att vila med Nelly, välbehövlig för att mota bort en trist huvudvärk. Under tiden tog höggravida Lisa tog med Julia till simhallen (som vi bor granne med). Lyx! Nelly sov middag i 2 h, vilket typ aldrig händer. Hon verkar också bli trött av alla nya intryck.

Kvällen avslutades med pizza på en restaurang med riktigt bra lekhörna. Arrangörerna för den här resan har verkligen gjort ett jättebra jobb med att anpassa aktiviteter & tidsschema så att vi barnfamiljer kan få ut mesta, bästa möjliga av den här vistelsen i Borgå. Tacksam!