lördag 5 september 2015

Miniatyrvärld, sauna & vackra landskap


I morse vaknade vi till både regn, blixtrar och dunder, så vi bestämde oss för att ta en lugn morgon. Barnen leker jättefint här på vårt hostel (springvänliga korridorer & roliga leksaker), & vi vuxna kunde ladda för ännu en dag med roligheter. Jag, Lisa och barnen fick åka till en hembygdsgård med aktiviteter för barnen, därefter till en miniatyrvärld i närheten. Fina modeller, alla tillverkade genom arrangemang av ett socialt företag (arbetslösa, folk med missbruksproblem etc). 


Helsingborgs tågstation i mindre skala.


Efteråt åkte vi till grannkommunen för att besöka vackra Rönnäs, ett friluftsområde med möjlighet till en massa roliga aktiviteter. Lisa tog med Julia och Max på en tur med roddbåten medan jag och Nelly tog en liten promenad. 


Min ständiga följeslagare på magen. Vad hade jag gjort utan min Ergobaby?


Innan den gemensamma avslutningsmiddagen gjorde vi det som resten av Finlands befolkning gör på helgerna, vi badade och bastade. Nelly verkade älska konceptet! 

Nu är vi tillbaka på vandrarhemmet för en sista kväll innan vi lämnar Borgå för den här gången och drar vidare mot Helsingfors. Mersmak? Absolut. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Schöne Bilder! Du meinst wohl Helsingfors statt Helsingborg!? ( :