måndag 8 juni 2015

Gibraltar


Idag var det dags för lite äventyr. Lite för mycket äventyr faktiskt. Vi hade inte många måsten på listan den här semestern, men Gibraltar var givet. Efter lite googlande dammade vi av historielektionerna från skolan - Gibraltar tillhör ju Storbritannien! Coolt tänkte vi, och åkte drygt 1,5 h mot de berömda klipporna. Vi fick dock vända vid passkontrollen eftersom... passen låg kvar där hemma. Suck! Grabbarna tog en av bilarna tillbaka, och några timmar senare kunde vi äntligen möta den här synen:


Gibraltar sett från ovan. Sjukt slingriga vägar, och några av de brantaste, och smalaste, vägar jag har sett. Jag satt i baksätet och kände mig väldigt skraj, och inser att jag inte alls är så modig som jag tror när det kommer till kritan.  


Nåväl. Apor fanns det gott om, aporna på Gibraltar är välkända, och vilda! Det finns ca 250-300 st. Sägen säger tydligen att så länge aporna är kvar kommer engelsmännen vara kvar på Gibraltar.


En av dagens mäktigaste stunder var den i St Michaels Cave. Game of Thrones finns tydligen på riktigt!?


Nelly aka Khalissi gillar våra äventyr så mycket att hon blev inspirerad att göra sina första riktiga "krypsteg" idag! Stort för oss alla.


Utsikt över staden. 


Silhuetten ni anar i bakgrunden är Afrika, närmare bestämt Marocko. Det tar ca 45 min över med båt, men för oss fick det räcka med Spanien och Storbritannien på samma dag...


Eh, jo, det blåste visst en del från Atlanten. 

Gibraltar i dag alltså. Så kan det gå! Och lär er av våra misstag: no passport, no entry!

2 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Trist med passen men intressant att läsa om! Vi åkte faktiskt bara förbi, trots att vi var alldeles nära. Tror att vi just då var mätta på intryck och bara ville hitta en lugn camping... Det blir så ibland när man reser hela tiden.. ;)

Annika/Resfredag sa...

Jag förstår precis vad du menar... I bland blir intrycken för många och kommer för ofta. Då kan en lugn camping vara helt rätt.