torsdag 28 maj 2015

Recension: Rehband kompressionstights


Efter att ha varit lite seg i starten har jag nu kommit gång bra med mitt löparprogram inför Tjejmilen. Än så länge har jag klarat målsättningen att springa tre löppass i veckan. 1 x korta intervaller, 1 x långa intervaller och 1 x långpass. Trots att jag inte har varit jätteaktiv rent fysiskt under och efter graviditeten med Nelly har jag rent mentalt varit med i träningssvängen. Jag är med i tre olika träningsgrupper på Facebook och kikar dagligen in på någon av de träningsbloggar jag följer. Att kompressionsplagg har varit i ropet länge framgår med all tydlighet. Grundtanken med kompressionskläder är att de ska minska skaderisken, reducera trötthetskänslan och maximera återhämtningen. Själv äger jag ett par kompressionsstrumpor från Gococo som jag använder vid långpass, men jag har fram till nu inte sprungit i tights. För ett tag sedan skickade Sportsmart hem ett par kompressionstights till mig för att testa. Och, hur låter då mitt utlåtande?

De aktuella kompressionstightsen är från märket Rehband och i storlek medium. Hela grundtanken är att byxorna ska sitta tight, det tar därför lite tid och är lite meck att dra över byxorna över hälen. När byxorna väl sitter på känns de som ett andra skinn. Betydligt skönare än fladdriga träningsbyxor när man ska springa. De sömmarna som finns stör mig inte, vilket annars brukar vara fallet. Innanför linningen finns en liten ficka med plats för kort/sedlar/nyckel, vilket jag uppskattar. Ännu bättre hade det varit om det fanns en större ficka någonstans med plats för en iPhone. Jag har alltid med min telefon när jag springer för att lyssna på musik samt mäta sträckan med Runkeeper. Jag vill då gärna ha alternativet att stoppa ner telefonen i en ficka emellanåt. Utseendet då? Jodå, jag gillar det neutrala utförandet i svart.

För att tightsen skulle ha fått absolut högsta betyg av mig hade jag gärna sett en variant på byxa med bredare mudd samt att byxorna hade suttit lite högre upp på midjan. Jag har ganska nyligen fått barn och hade föredragit en träningsbyxa som satt högre upp och höll in magen. Priset på 679 kronor är också i dyraste laget för vad jag hade betalat, men efter att ha kikat runt lite förstår jag att det är ungefär där (och uppåt) som prissättningen ligger.

I övrigt kände jag mig betydligt piggare i benen dagen efter träningspasset med tightsen än vad jag brukar göra i vanliga fall. Jag kan inte svära på att det är kompressionstightsens förtjänst, kanske är det helt enkelt så att jag träningspassen börjar ge resultat!? Jag vågar i vart fall inte chansa, så kompressionstightsen lär få hänga med framöver också!