torsdag 21 maj 2015

När mitt Stockholm är grönt

Ja, ÅH vad det är skönt när Stockholm är grönt! I dag hade jag en riktigt fin dag och utnyttjade det här med föräldraledigheten till annat än att plocka och laga mat. Fantastiskt härligt och något jag borde göra mycket oftare. 


En av mina personliga favoriter i Stockholm är Berzelii Park. Jag jobbade i en av byggnaderna där under min studietid och älskade den lummiga parken.


Nybrokajen är en annan höjdare. Alltså, tänk vilken vacker huvudstad vi har!


Jag lyxade till det med lunch i form av en tonfisktartar på Lydmar Hotel. Ska det vá så ska det vá, eller hur? Passade också på att titta på utställningen COSTUME, riktigt snygga fotografier på Sveriges skådespelar- och komikerelit.


Mitt sällskap var varken sugen på tonfisk eller konstutställning, utan passade på att ta en tupplur på Lydmars soffa.


Sen gick vi vidare till Skeppsholmen. Här hängde jag för övrigt på ett av mina första sommarjobb som volontär på Vattenfestivalen. Jag var typ 16 år och kär i nästan varenda stockholmare jag träffade. Jag och min kusin fick olika uppdrag varje dag, på Skeppsholmen var vi ansvariga för strålkastarna på någon konstig show. Fattar fortfarande inte hur vi fick det förtroendet. Som tack för besväret fick vi gratis busskort, lunch och några t-shirtar märkta med Vattenfestivalens logga. Det var tider det!


Skeppet "Af Chapman" ligger ganska nöjt förankrat vid Skeppsholmen. Lite mer kuriosa? Min gamla gymnasieskola i Karlskrona är döpt efter just herr af Champan.

Uppfylld av fina minnen och ett Stockholm i försommarskrud fortsatte jag mot shoppinggatorna i city för att prova badkläder inför Spanienresan. Där tog det roliga slut och jag bestämde mig för att åka hem till soffan i Nynäshamn igen...