lördag 16 maj 2015

Grapes granola bars med gojibär


Ni har väl inte missat Lilla Matderivéns blogg? Jag vill testa typ varenda recept hon lägger ut. För några veckor sedan var jag riktigt på hugget och stod i köket hela dagarna. Nu får jag nöja mig med små ryck då och då. Min kompis Louise tipsade om det här recepet på granolabars, och jag visste att jag skulle gilla dem redan när jag läste receptet. De fick till och med tummen upp av Tobias som i vanliga fall rynkar på näsan när jag bakar nyttigheter. Receptet har jag tagit härifrån (men efter tips från Louise kompletterar jag med smält vit choklad. Nyttigt? Nja. Men väldigt, väldigt gott.) Enjoy!

Grapes granola bars med gojibär (10-12 st)

Ingredienser:
 • 3 mogna ekologiska bananer
 • 1,25 dl nötsmör osaltat (tex jordnöt, mandel)
 • 1,24 dl grovt hackade nötter (mandel, valnötter, pecan, macademia)
 • 0,75 dl blandade frön (solros, sesam, vallmo, chia)
 • 2,5 dl havregryn
 • 0,5 dl gojibär
 • 0,5 dl torkad frukt (aprikos, tranbär, blåbär, russin, dadlar)
 • 3/4 dl osötade kokosflingor
 • 0,5 tsk kanel
 • 0,5 tsk vaniljpulver
 • (ev smält vit blockchoklad)
Gör så här:
 1. Värm ugnen till 175 grader
 2. Klä en 20x30 cm stor ugnsform med bakplåtspapper (alt tryck ut på bakplåt)
 3. Mosa bananer med gaffel och blanda ihop med nötsmör.
 4. Häll i samtliga ingredienser och rör ihop till jämn smet. Frukten ska vara jämnt fördelad i smeten.
 5. Bre ut smeten och grädda i 20-25 min.
 6. Låt svalna och skär i bitar.
 7. Ev. kan du doppa i smält choklad efter eget val.
 8. Förvara i väl sluten burk i kylen. Funkar också att frysa in!

Inga kommentarer: