tisdag 21 april 2015

Taipei, dag 3 (Museum & shopping)


Vi började dagen med att vara kulturella. National Palace Museum är tydligen ett måste när man är i Taipei. Men hjälp vad mycket folk! Det var busslaster med kineser, och många samlades i klungor runt våra barnvagnar för att titta på bebisarna. Kul i början, men till slut blev det för mycket. 


Museumet var intressant, det jag gillade mest var utställningen om kalligrafi. Tänk att text kan vara lika vackert som konst.


Här är väldigt barnvänligt överallt, på alla offentliga ställen vi har besökt finns amningsrum/skötrum.


Efter att ha varit kulturella fortsatte vi med shopping och åkte till Ximen. Här upplever man samma pulserande känsla som Trafalgar Square eller Times New Square. Jag älskar det.Nostalgi! Hade kunnat köpa med mig massor av roliga figurer hem, men lyckades hejda mig.


Jag köpte ett par klädesplagg till både mig och Nelly på den japanska klädkedjan Uniqlo, hade kunnat handla mycket mer.


Vid Ximen finns fullt av roliga ställen att hänga på, det här var ett fik där folk satt i sköna gungor. Hade vi inte haft småtjejerna med oss hade jag velat gå dit.


Massor av kids och ungdomar hänger vid Ximen, det är modernt, hippt och trendigt. Precis som jag, HAHA!

Typiskt bra dag. Taipei ger verkligen mersmak.

Inga kommentarer: