tisdag 21 april 2015

Taipei, dag 2 (& jordbävningar)

Har ni någonsin varit så jetlaggade att marken gungar under er? Det har jag. Därför reagerade jag inte jättemycket när just det hände på förmiddagen. När jag kunde se att sakerna i rummet började svaja och hörde en tavla ramla ner förstod jag att det inte var mig det var fel på! Dagen började alltså med en rejäl jordbävning - 6,3 på Richtersgalan visade det sig. Eftersom vi bor på fjortonde våningen kändes det rejält. Spännande och skrämmande... Tur att det första våra vänner berättade för oss när vi kom var att jordbävningar händer emellanåt. De har bott här i 2 år och har varit med om ca 3 per år. Hur stor är chansen att vi skulle få uppleva en? Inte stor. (Såg att Expressen skrev om händelsen.)


I dag firar Nelly 6 månader på jorden! Vår lilla stjärna, så glad och nöjd. Jag hade inte tagit med vilken bebis som helst på en sån här resa, men min Nelly är världens bästa resesällskap.


I dag tog vi en taxi till Baoan Temple, ett av många fantastiskt vackra buddhistiska tempel här i Taiwan.


Jag älskar doften av rökelse som fyller templen. När det var lunchdags satte vi oss i "Flora Expo Park", som kan jämföras med Museuminsel i Ansterdam. Stora gröna ytor, picknickvänligt och en skön avslappnad atmosfär.


Efter att ha varit hemma en stund i lägenheten och mellanlandat åkte vi vidare mot Shilin nattmarknad. Det är en upplevelse i sig med alla marknadsstånd, spännande mat och exotiska frukter.  


Och så allt folk såklart... Här hade det inte funkat med barnvagn, så vi hade småtjejerna i bärselar. 

"Vilka långa ben Nelly har" skrev Tobias när jag skickade den här bilden.

Kvällen avslutades på bästa sätt med en massage, huvud/axlar/ben. 45 min för 600 Taiwandollar (ca 170 SEK). Nelly satt i mitt knä hela tiden och lyckades charma de flesta hon såg.

Under tiden på massagestället hann det komma 2 jordbävningar till, men de märkte vi knappt. En helt vanlig, fast ovanlig, tisdag i Taiwan. Tack för i dag, slut för i dag!

Inga kommentarer: