onsdag 1 april 2015

Lakrits- & chokladbollar


Jag är en person som lätt snöar in på saker. Nu har jag som bekant upptäckt matbloggen "Lilla matdériven" och hittar många och goda anledningar att testa hennes fantastiska recept. I stället för att gå och doppa fingrarna i lakritspulvet från Kung Markatta bestämde jag mig för att testa ett nytt recept. Jag älskar som bekant både lakrits och choklad, kombinationen blev såklart succé!

Lakrits- & chokladbollar (recept från Lilla matdériven)

Ingredienser:

 • 2 dl mandelmjöl
 • 12 mindre dadlar, urkärnade (alt 7 Medjoodadlar)
 • 3 tsk kakaopulver
 • 2 tsk lakritspulver
 • 1 msk rapsolja
 • 1 msk vatten
 • en nypa salt
 • kokos eller rostade sesamfrön att rulla i
Gör så här:
 1. Kör allt i en blender tills du har en slät massa.
 2. Forma till små bollar och rulla i kokos eller något annat du tycker är gott.
 3. Bollarna kan förvaras i kylen i minst en vecka.