onsdag 29 april 2015

ForLife

I veckan fick jag ett meddelande på Facebook som gjorde att jag blev kall i hela kroppen. En av mina gamla klasskamrater, nyss 35 år gamla, förlorade kampen mot Cancern. När jag läste dikten i dödsannonsen passerade många fina minnen förbi från min klasskamrat. Samtidigt kände jag mig arg. Ledsen. Jag har svårt att förstå, och acceptera, att det här är livets gång. Att vissa människor får privilegiet att leva och andra inte.

"Svårt att se i unga dar
friska blommor falla,
tungt att mista
Du som var
glädjen för oss alla."

Samma dag (!) som jag fick beskedet om min klasskompis fick jag ett mejl från insamlingen "ForLife" som bland annat säljer armband till förmån för cancerforskning. Alla projekt, små eller stora, som i slutändan kan hjälpa cancerforskningen framåt bör uppmärksammas och lyftas. Här kan ni läsa mer om ForLife, och kanske även stödja deras projekt genom att köpa något från deras hemsida.


Inga kommentarer: