lördag 21 februari 2015

Survivor!


I går skickade mamma den här bilden till mig: "Tack för armbandet. Fick det med vita pärlor av kusin Annica. De påminner mig om att kämpa."

För kämpar, det gör hon mamma, med cancern och allt det hemska som den för med sig. Efter en omfattande operation är det nu dags att ta nästa steg, snart får hon sin första dos cellgifter. Jag ville så gärna skicka något litet för att visa att jag tänker på henne, och att vi är många, många som står bakom henne i kampen som hon just nu går igenom. Ung Cancer har sina "Fuck cancer"-armband, men jag vet att mamma inte skulle vilja gå runt med F-ordet runt sin handled. Därför blev jag så glad när jag hittade det färgglada "Survivor"-armbandet som mamma bär på bilden. Det är tillverkat med kärlek av Helena; en inspirerande (och äventyrslysten) träningsbloggare vars blogg Health by Helena jag började följa när vi båda sprang Tjejmilen till förmån för Plan. Helenas moster drabbades av bröstcancer, men är nu lyckligtvis friskförklarad. Inspirerad av Ung Cancers armband som Helena ofta är med och pärlar, skapade hon ett eget armband till sin moster. Ett armband som Helena med egna ord beskriver så här:

- Ett färgglatt band med ett fint och starkt ord som inger hopp och glädje. SURVIVOR.

Och fler armband blev det, Helena började pärla för andra survivors där ute. Armbanden säljer hon för 100 kronor stycket inklusive porto, och precis hela överskottet går till Cancerfonden. Tänk om det fanns lite fler Helenor i världen! Vill ni köpa ett armband hittar ni all information på Helenas hemsida - klicka här. (Det går också bra att skänka överskott till något annat än Cancerfonden, enligt Helena finns det mycket riktigt fler survivors bland oss som har överlevt annat än just cancer.)