torsdag 19 februari 2015

Recept Tacosoppa

För några år sedan blev jag hembjuden till min syster på middag. När jag hörde vad som stod på menyn blev jag besviken. Tacosoppa? Monnah som brukar laga så god mat...  Oj så fel jag hade, för oj så god soppan var! Numera är det en stående rätt här hemma, och våra barn älskar den! (Väldigt gott betyg med tanke på att Sebastian ogillar de flesta soppor förutom tomatsoppa.)


Recept Tacosoppa

 • 1-2 hackade vitlöksklyftor
 • 1 stor, finhackad lök
 • 400 gram köttfärs
 • 1 paket tacokrydda
 • 1 l köttbuljong
 • 5 potatisar
 • 4 dl mjölk
 • majs
 • creme fraiche
Gör så här:
 1. Fräs vitlök och lök i olja
 2. Tillsätt köttfärs och tacokrydda
 3. Häll på köttbuljongen och låt lök/köttfärs/buljong koka i 10 minuter
 4. Tärna under tiden 5 potatisar
 5. Lägg i potatisen i grytan och koka ytterligare 15 minuter
 6. Tillsätt 4 dl mjölk och koka upp soppan
 7. Servera med majs och creme fraiche (och ev. nachos)
Enjoy!

Inga kommentarer: