söndag 1 februari 2015

Någon växer så det knakar


I bland skulle jag gärna pausa tiden. Lillan är inne i en ljuvlig period. Hon jollrar, skrattar högt, leker med sina händer, gosar in sig i min hals och är allmänt nöjd. Kvällarna är fortfarande lite gnälliga, men det är helt okej ändå. Nätterna är inget problem (peppar, peppar), hon sover gott och länge. Eftersom jag helammar är jag ständigt lite småhungrig, och får vara noga med att fylla på med bra energi som ska räcka till oss båda.


Här i Blekinge är det gröt som gäller till frukost. Far kokar den på vedspisen vilket gör den extra god! Jag testar mig fram för att hitta den ultimata toppingen. För tillfället har jag snöat in på ingefära + honung (riv färsk ingefära och blanda med honung, förvara i en glasburk i kylen, tips!), tillsammans med kanel och skivad banan. Supergott och det känns som en riktigt bra start på dagen. Jag blir dock inte mätt på "bara" gröt, utan måste  komplettera med ett knäckebröd + pålägg och en stor kopp te. Jag älskar frukost, det är absolut dagens bästa måltid!

Efter frukosten idag gick jag en lång runda med lillan i vagnen, vi var ute 1,5 timme. Lyckades fånga första solstrålarna på länge, och tur var det, för nu är det ruggväder igen. Nu har jag assisterat mamma som har klippt ner alla sina pelargoner. Båda mina föräldrar har gröna fingrar och är genier vad gäller blommor och växter. Själv kan jag knappt hålla liv i en garderobsblomma. Jaja, sånt är livet. Blommor verkar helt enkelt inte gilla mig. 

9 kommentarer:

Louise sa...

Klippa ner sina pelargoner... Är det så man ska göra alltså ?!?

Annika/Resfredag sa...

You tell me Loiuse! :)

Louise sa...

Jag kan absolut ingenting om inneväxter. De dör alltid, för eller senare, jag har försonats med detta mer eller mindre då jag numera ser krukväxter som hållbarare snittblommor... Men nu har jag faktiskt en pelargon som överlevt ovanligt länge och blivit dubbelt så stor under vintern. Jag står handfallen!

Anonym sa...

Fina strumpor Nelly har :)

Monica sa...

Mysigt! Jag är lite ledsen att jag missar er, men är tacksam för fotouppdateringar. Det var så kul att få se henne på FaceTime. Vilket charmtroll!

Annika/Resfredag sa...

Louise, tänk, jag trodde att dina gröna fingrar gällde allt som är just grönt!

Anonym (jag tror jag vet vem du är...) - visst är de? TACK!

Monnah, verkligen trist att vi missar varandra. Tur att det snart är sommar igen.

yanmaneee sa...

balenciaga sneakers
air max 270
goyard
kobe 9
kyrie 4
jordan 6
golden goose shoes
coach outlet online
longchamp outlet
yeezy

yanmaneee sa...

hermes handbags bag
kyrie irving shoes
supreme clothing
kd13
kd 12 shoes
steph curry shoes
kd shoes
off white
balenciaga
goyard

shaythe sa...

s5d69f8d58 b8w80x0g25 i2m47n3w27 q7g76i3e90 r7a94a8t42 s4u50p1f78