tisdag 3 februari 2015

Fy dig, SJ!Åh, suck och stön. Hashtag #sjgörmigintebesviken funkade inte, såklart. Tågen i Karlskrona gick inte i morse, något strul med bromsarna tydligen. Ersättningsbussar till Emmaboda = missade anslutningen till Alvesta och vidare till Stockholm. När man reser med en 3-månaders bebis (utan vagn för att minimera packningen) blir resan betydligt lättare om allt rullar på som det ska. Jag var mentalt inställd på att vara i Stockholm vid 13:40, där skulle Tobias hämta upp oss för att äta lunch tillsammans. 

Men nej. SJ, min gamle (o)vän lyckades inte leverera i dag heller. Hade jag rest ensam, utan tider att passa, hade jag kanske kunnat njuta av att läsa boken som ligger i jackfickan, men just nu känner jag för att gnälla. Vi bor ju ändå i Sverige. Ska man inte kunna lita på att tågen går som de ska, i alla fall ibland?

Så, här är jag nu. En liten tågstation i Emmaboda, förvisso med nyskurade golv, och en sovande bebis i knät. Så kan det gå!

2 kommentarer:

Monica sa...

Men suck!

Annika/Resfredag sa...

Äh, det gick bra till slut. Inlägget skrev jag i stundens hetta. Skönt att vara hemma igen!