måndag 17 november 2014

Viva Italia!

För några veckor sedan var min mamma och lillasyster på semester i Rom. De njöt av läskande god gelato, flanerade tillsammans med ett gäng andra turister vid Spanska Trappan, gjorde en guidad tur i det mäktiga Colosseum och tillbringade en dag full av nya intryck i Vatikanstaten.

Om jag hade jag inte varit höggravid hade jag definitivt försökt övertala dem att låta mig följa med på resan. Istället fick jag med en viss avund följa deras äventyr i Rom hemifrån soffan, via uppdateringar på Facebook. (Billiga flygresor till Rom hittar du bl.a. hos Momondo, inlägget är skrivet i samarbete med dem.) Jag gick inte helt lottlös ändå, mamma köpte med sig en lyxig ekologisk parmesanost som har förgyllt våra måltider här hemma den senaste tiden.

Själv har jag bara varit i Rom en enda gång, under en weekend när jag och Tobias precis hade blivit tillsammans. Jag insåg snabbt att en weekend inte på långa vägar är tillräckligt för att hinna med att besöka alla de otaliga sevärdheter och historiska platser som "Den Eviga Staden" och dess omgivningar har att erbjuda. Får jag chansen att åka till Rom igen, vilket jag verkligen hoppas, kommer jag att prioritera en utflykt till Pompeij, men också ett besök på museet "Villa Borghese".

En av nackdelarna i Rom - den galna trafiken! Vi försökte hålla oss till små bakgator för att undvika hysterin.
Colosseum och Spanska Trappan, i Rom är man aldrig ensam som turist.
En välbehövlig paus från sightseeingen.

Inga kommentarer: