tisdag 25 november 2014

Amningshjärna


Det här med "amningshjärna" har man ju hört talas om. Men jag vet inte - kan det på allvar ha med amningen att göra? Eller är det helt enkelt så att man är så himla trött efter att inte ha fått en hel natts sömn på ganska lång tid? Något är det i alla fall som har hänt med mig.

I dag skulle jag och barnen baka Towis lussekatter. Jag läste receptet flera gånger, men lyckades ändå med konststycket att ha i 12 dl mjöl i stället för 16. Efter första jäsningen var degen jättekladdig, och efter att ha upptäckt mitt misstag blandade jag i ytterligare 4 dl mjöl. Det gick väl sådär. Barnen bröt nästan ihop eftersom degen var så kladdig. På något sätt lyckades vi få ihop några plåtar med något som i alla fall liknade lussekatter. När jag sedan skulle pensla bullarna stod jag ett bra tag och försökte knäcka ett ägg, innan jag insåg att det där ägget faktiskt var kokt. Inte undra på att det inte gick så bra.

Jaja. Tur att hon är så söt, lillasyster. Nu ska jag avnjuta en lussebulle eller två och ladda inför nattens skrikfest. Hurra!

4 kommentarer:

Anonym sa...

KRAM!

Lisa & livet från den ljusa sidan sa...

Hurra!

Vem har sagt att det ska vara lätt att göra lussebullar? Inte jag iallafall. Så jag gör inga. I år heller.
(helt säker på att de var goda dock!!)

Kram!

Monica sa...

Ja, alltså, du ska ha en eloge som genomförde projektet! I en mycket liknande situation för sisådär 18 år sedan slutade det med att jag slängde "lös deg" över hela köket i Visättra. Just sayin'... :) Och hon är ju helt enkelt ruskigt söt, lilla N.

jasonbob sa...

moncler jacket
supreme clothing
curry
stephen curry shoes
moncler