tisdag 29 juli 2014

Jag saknar den där tjejen

Mitt Facebook/Instagram/Bloggflöde svämmar över av härliga träningsbilder från pigga, starka och snabba tjejer. Jag beundrar dem, peppas av dem, men mest av allt önskar jag att de där bilderna kunde ha postats av mig själv. För nej, det är absolut ingenting som hindrar mig att träna när jag är gravid. Snarare tvärtom. När jag var gravid med Sebastian jobbade jag extremt mycket och hade ingen tid, eller ork, kvar att träna. Men så fick jag också en hemsk förlossning, verkligen jobbig på alla sätt och vis. Jag är övertygad om att det hade gått i vart fall lite lättare om jag var i bättre form rent fysiskt. När jag väntade Julia däremot tränade jag på som bara den. Sebastian trivdes som fisken i vattnet på Minisats, och jag tränade långt in i graviditeten. När det sedan var dags att leverera en styck Julia var jag i bra form - och förlossningen blev en walk in the park jämfört med min första förlossning.

Och nu. Tredje gången gillt - och jag är typ tillbaka där jag var vid första graviditeten. Jag har egentligen inget att skylla på. Fick en rejäl motivationsdipp efter att ha fullgjort Tjejklassikern, och kom liksom aldrig igång efter det. Därefter följde en vår med mycket jobb, en flytt och en träningslust som aldrig infann sig. I kväll har jag suttit och kollat igenom gamla foton på datorn, och känner för första gången på länge att jag verkligen, verkligen vill komma igång och hitta tillbaka till Tränings-Annika igen. För jag hittade ju henne till slut. Det vore extremt dumt av mig att tappa bort henne igen!

Förra sommaren var jag också en sådan som tränade på semestern, här på löptur i Cornwall.

Och så simmade jag också...

... och cyklade! Tur att det finns bildbevis, annars hade jag nog undrat om allt bara var en fantastisk dröm.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bara att starta om igen!! Du inspirerade mig att komma igång efter några års uppehåll och snart slutför jag min tjejklassiker <3 kram Ella

Tobbe sa...

Jag saknar dig också - även om du är otränad. Kom hem snart!

Annika/Resfredag sa...

Åh Ella, tack för dina fina ord. Är så impad av dig, starkt jobbat! Och ja, du har rätt. Det är bara att köra igång igen.

Älskling, tur för mig. Puss

Annika/Resfredag sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
HannaYrpanna sa...

Ja det vore kul att träffas igen på träningsevent. Även om jag bara träffat dig en gång...

Freedomtravel sa...

Du kommer igång igen! Det är ju inte för sent på nåt sätt, och eftersom du tränat tidigare så går det säkert fortare att komma igång! Vi tränade ganska regelbundet förut, men har slutat nu pga bygget... Börjar sakna det faktiskt! (Och nej, bygge är inte lika bra... det känns som att det sliter mer än vad det bygger upp... ;))

Annika/Resfredag sa...

Hanna, jag älskar träningsevent, kommer inte att kunna hålla mig borta så värst länge...

Och Helena, bygge är jättebra träning. Min storebror är den starkaste jag känner, han bygger hus för jämnan och sätter aldrig någonsin sin fot på gymmet... :)

Anonym sa...

Ich empfehle ein Bakfiets ( :
LG aus der Hauptstadt