tisdag 11 mars 2014

Glöm inte andas!


Dessa ord upprepar min kollega varje tisdag under Qigong-passet. Och ja, i dag behövde jag höra de där orden extra mycket. Jag tror inte riktigt jag inser hur spänd jag är förrän det är dags att faktiskt medvetet tänka på andningen. "Andas in. Andas ut." Dagens 40 minuter långa pass var ljuvligt för kropp och själ. Att jag sedan blev bjuden på årets första utomhusglass av en kollega gjorde andningen ännu lättare.

För ja, "det är mycket nu". Jättemycket. Jobbhögarna är högre än någonsin, samtidigt som allt ska roddas med flytten. Om två veckor drar vi till Dubai och pausar lite, det blir trevligt indeed. Däremellan väntar också en massa trevligheter, så jag ska absolut inte klaga för mycket. Inte alls. Jag är inne i en spännande period just nu. Vårsol och oändliga möjligheter, hurra för livet!

2 kommentarer:

Monica sa...

Ja, du har verkligen mycket roligt runt omkring dig! Det bästa med yogan är andningen, att verkligen få ut syret i hela kroppen. Jag har blivit mycket mer medveten om hur högt jag andas hela tiden. Inte är det bra när jag sjunger i kören heller, så jag hoppas att det är en ovana jag kan skala bort. Kram!

Annika/Resfredag sa...

Första månaderna fokuserade jag mest på de kluriga rörelserna (koordination är inte min starkaste sida), men nu ligger fokus på andningen. Nyttigt och lärorikt!