lördag 1 februari 2014

Definitionen på lycka


Det här är min definition på lycka just idag. En lång jobbvecka avslutades med möten i Göteborg under fredagen. Jag var sååå osugen på att åka. Förkylningen har hållt mig i ett järngrepp hela veckan, och helst hade jag legat kvar i sängen med täcket över huvudet fram till i maj. 

Men. Mötena gick bra, och på den efterföljande 3-rättersmiddagen med fantastiskt god mat (långt från halvfabrikaten som hållit oss levande senaste veckan) och underhållande sällskap kändes livet roligare för varje minut. Kvällens fortsatte sedan med revyn "Tjuvlyssnat" på Wendelsbergs folkhögskola, som överträffade alla förväntningar med råge. En nybäddad säng väntade hos svärföräldrarna, och jag sov hela natten (!). Kände mig för ovanlighetens skull helt färdigsoven när jag vaknade. Efter brakfrukost körde svärfar mig till tåget, efter en detour till himmelriket. Godisbutiken hade alla mina favoriter. Han känner mig väl, svärfar. 

Och nu? 3 timmars ostört bokläsande ("Mayas dagbok" av Isabel Allende, ackompanjerat av en stor godispåse. Hepp!