torsdag 30 januari 2014

Storebror och lillasyster

Teneriffa, januari 2014.
Tro inte att mina barn är världens bästa vänner alltid, för det är de inte. Allt som oftast tar de dock hand om varandra. Det var en grinig morgon här, både jag och barnen var irriterade på varandra. Speciellt en - hon börjar på J och slutar på -ulia. När det var dags för den vanliga fighten om att borsta hennes hår bad hon att Sebastian skulle göra det "för han gör det mycket bättre". Med en djup suck ropade jag på Sebbe, fast jag måste erkänna att jag var lite skadeglad. Nu skulle lilla fröken få sig en läxa. Jag är ju mamma och mammor vet hur man borstar sina döttrars hår, till skillnad från 5-åriga storebröder.Visst?

Tydligen inte. Jag blev tårögd när jag såg Sebbe. Med försiktiga rörelser borstade han lugnt och metodiskt genom Julias hår, ca 1000 gånger bättre än vad jag någonsin har gjort det. Barnen vs mamma 1-0. Igen!

3 kommentarer:

Charlotta sa...

va fint...

Lisa & livet från den ljusa sidan sa...

Gulligt! Älskar de där tillfällena. :)

Apropå hårborstningen - har ni någon tangleteezer? Den är helt magisk! Lovar!

Annika/Resfredag sa...

Bra tips Lisa, ska genast googla!