fredag 24 januari 2014

Resfredag: Ett annat liv ÄR möjligt!

Ett annat liv, en annan tid. Januari 2012, "hemma" hos oss på Malee Seaview.

Tydligen befinner sig Alexandra Pascalidou i våra gamla hoods på Malee Seaview (Koh Lanta). Alexandra har fått äran att lära känna Mia och Mattias Terngård, ett av mina idolpar som vi hängde med när vi bodde där nere. I går publicerade Alexandra en krönika i Metro, med rubriken "Ett annat liv är möjligt". I krönikan får vi läsa om just Mia och Mattias, som vågade satsa på sin dröm. 2006 gick de all in och köpte en bit obebyggd mark intill Long Beach. I dag, ett antal år senare, kan de blicka ut över sitt livsverk bestående av fantastiskt fina lägenheter/hus vid havet. Jag och min lilla familj hyrde en av lägenheterna under ett drygt halvår, och tro mig, vi ville aldrig åka därifrån! Jag tänker ofta på dem, Mia och Mattias. De ger mig hopp i den mörka vintern, och påminner mig om och om igen - Drömmar är till för att uppfyllas. Vad drömmer du om?

(Orkar ni inte läsa hela Alexandras krönika? Här är ett utdrag:

    /.../  "Mia och Mattias Terngård lämnade allt och började om med relativt tomma men händiga händer. Mattias är muraren från Mellerud som lovade sin älskade fru att hon aldrig mer skulle behöva frysa, laga mat eller dammsuga. De tröttnade på att ha barnen på förskolan från öppning till stängning. Mattias växte upp med föräldrar som slet på ett skogsbruk med drömmen om att flytta till Spanien efter pensionen. Men de hann inte. Mattias pappa dog när ett träd föll över honom strax innan det var dags.

Året var 2006 när paret köpte en vildvuxen jordplätt vid havet. Under mottot ”Vi förverkligar era drömmar” sålde de hus som kunderna betalade när de bara fanns på papper. Totalt byggde Poseidon Villas 70 enheter i ett land med täta militärkupper och på ett språk de inte kunde. Nu blickar paret ut över Malee Seaview – drömmen de designade – ett bostadsområde på Long Beach där allt ifrån föräldralediga flygledaren från Upplands Väsby till Melodifestivalsaktuella Alcazar-stjärnan Tess Merkel hyr hus." /.../)

Inga kommentarer: