måndag 27 januari 2014

På repeat


När det kommer till musik snöar jag in. Gillar jag en låt spelar jag den om och om och om igen. Det finns ingen hejd! Just nu går Den Svenska Björnstammens briljanta låt "Svalkar vinden" på repeat. De här talangfulla grabbarna peppar mig att fortsätta min darriga väg tillbaka till gitarrspelandet. 

För övrigt kan jag varmt tipsa om att regelbundet göra en "månadens spellista". Tobias började för några år sedan, det är hur kul som helst att gå tillbaka och lyssna på våra listor. Vi människor har väl alla förmågan att koppla specifika låtar till en specifika händelser/perioder/personer i ens liv. (Typ Pavlovs hundar.) Andra favoritlåtar just nu är Lorde - Royals och Ed Sheeran - I See Fire.

4 kommentarer:

Frida -Militärmamman sa...

Viss musik kopplas ihop m en viss tid, som du skriver. Jag tycker det är så häftigt att man på bara någon sekund med musikens hjälp kan färdas nåfon helt annanstans och känna precis som det kändes då!
När jag utbildar i presentationsteknik brukar jag säga att man som presentatör ska implementera en känsla hos mottagaren. Att man kommer ihåg 10% av orden och 100% av känslan!!

Monica sa...

Svalkar vinden stod på 2013-listan. De andra två du har skrivit finns båda på 2014. Jag lyssnar allra mest på Say Something av A Great Big World och Christina Aguilera. Fin och sorglig.

Tobbe sa...

Gillar också slutlåten i filmen "Gula citroner små"
"Everywhere" - med Ida Redig (en cover från Fleetwood macs gamla hit)

Annika/Resfredag sa...

Say Something lades genast till på listan, tack M. En sorglig "göra slut"-låt, hu!
Bra tankar att ta med mig till nästa gång jag håller föredrag Frida. Kanske ska sjunga en liten snutt, så glömmer de definitivt inte mig! :)