lördag 21 december 2013

"Jag är på semester, tillbaka på kontoret den 7:e januari."

Det har varit en intensiv jobbhöst för mig. Jag tror inte att jag på något sätt är unik i det avseendet, snarare tvärtom. Inte desto mindre var det i går kl. 17:00  en känsla av eufori att få skriva autoreply om semester. Nästan två veckors ledighet i sträck låter för bra för att vara sant! (Och det är det förmodligen också, jag räknar med att kolla mailen nästan varje dag...)

Trots att jag har skalat ner rejält på de sociala sammanhangen under hösten, finns det vissa saker jag inte kan låta bli. Julhäng med mina tjejer är en sådan grej. Förra helgen bjöd jag in på julhäng, som ackompanjerades av osunda mängder choklad. 


Min syster var i Karlskrona och kunde inte komma, men jag hedrade henne genom att försöka mig på en fin dukning. Det syns lite dåligt på bilden, men över den vita duken ligger ett tylltyg med silverstjärnor under. Egentligen kan man slänga in lite vadsomhelst under tyllen, det blir en rolig effekt på bordet.


Den vita vasen fick jag och Tobias i bröllopspresent av min tyska schwester, och den är en av mina käraste ägodelar. Den är tidlös och passar till det mesta, och gör sig särskilt bra till olika försök till arrangemang. (J, vilket märke är det? Jag har glömt.)

Vi får väl se vilken typ av dukning jag kan få till på julafton. Vi blir som sagt 21 personer, så det kan bli lite snårigt med både bord, dukar och porslin...

2 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Fin dukning! Och den där känslan känner jag verkligen igen. Jag har också haft en stressig höst och de sista veckorna har varit sjukt intensiva. Jag vet inte riktigt om jag fattat att jag har semester ännu... God Jul!

Monica sa...

Ja, så fint! Fast jag får en tår i ögat, för sist du dukade fint och jag var med så var det innan vi flyttade och någon jag älskade mycket fanns också med.