fredag 8 november 2013

Resfredag: BournemouthFöreställ er en lång pir, tivolimusik, vit sandstrand och palmer. Fundera sedan på vilket land ni associerar detta till. Själv hade jag aldrig gissat på England, men så är det faktiskt. Kuststaden Bournemouth i Dorset bjuder, förutom på popcorn, på äkta semesterkänsla.


Längs strandpromenaden finns rader och åter rader av sådana här färgglada små "strandhytter" - en engelsk minipyttevariant av fritidshus med oändliga möjligheter för den med livlig fantasi. Här samlas familjer och vänner för att grilla (japp, i princip alla stugor har ett litet kök!), äta gott och umgås i eller utanför sin lilla stuga, med fantastisk utsikt ner mot vattnet.


Strandpromenaden kantas av palmer. (Och ja, just den här bilden bjuder dessutom på en bonus i form av tre stycken halvgalna svenskar.)


Uppe vid torget blir det full fart framåt kvällen, med livemusik, dansuppträdanden, restauranger och allmänt semesterflow.


Den karaktäristiska Bournemouth-vyn med strand, hav och en lång pir med ett minitivoli som grädde på moset.Bournemouth är en perfekt liten sommarstad för den som vill insupa en dos av England at it's best. Själva bröt vi av det engelska med en middag i sann mexikansk anda på restaurangen Chimichanga - rekommenderas! Natten kan man sedan fortsätta på "Gala Casino Bournemouth", där jag och Tobias för övrigt fick se oss besegrade av vårt resesällskap. (Vilket ger oss en anledning att åka till Bournemouth igen för revansch, hurra!)