fredag 16 augusti 2013

Resfredag: Blå Lagunen på IslandBadstrand på månen? Nej, inte riktigt, fast det ser onekligen ut så. The Blue Lagoon (Blå Lagunen), som ligger vid ett lavafält nära flygplatsen Keflavik, är i dag ett av Islands mest populära turistmål. Lagunen uppstod av en slump i mitten på 1970-talet i samband med att kraftverket Svartsengi byggdes.


Blå Lagunen är ett spa, men inte vilket som helst, utan ett "geotermiskt" sådant. Det varma vattnet, med en genomsnittstemperatur på behagliga 40 grader, innehåller mineraler som svavel och kiseldioxid. Svavlet gör att det vilar en minst sagt speciell doft runt området, men man vänjer sig snabbt. Vattnets över 200 microorganismer ger vattnet dess speciella turkosblå färg.

Inträdet går på runt 40 euro för en "standardbiljett", men det finns också vip-lounger att boka för den som vill lyxa till det. Det går också att boka ett antal olika behandlingar, både på plats och i förväg på hemsidan,


Leran på botten ska tydligen göra underverk för huden, och finns att hämta i hinkar runt lagunen. Leran kan även köpas för dyra pengar i badanläggningens butik. Jag vet inte om "underverk" är rätt ord, men visst kändes ansiktet lite fräschare efter ett par leromgångar.


Jag och min syster tog seriöst på det här med att badandet. Vi stannade drygt 6 timmar och hade lätt kunnat stanna 6 till. Om man vill ta en liten paus från badandet finns det gott om vilostolar utställda, och det finns också ett par serveringar där energidepåerna kan fyllas på. Det var med möra (och rena) ben vi till slut masade oss ut till bussen mot Reykjavik.


Även om Blå Lagunen är det mest kända badet för oss turister, finns det både schysta gratisbad och fler organiserade bad att uppleva runt Island. (Kika gärna in på Islandsbloggen för fler badtips.) Att bada är en naturlig del av islänningarnas vardag, här hänger man lika gärna "nere på badet" som på puben.

Alltså. Vill ni uppleva det "äkta" Island, se till att bada på ett eller annat sätt. Det förväntas av er. Och ni... simma lugnt!

4 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Blå lagunen är ju verkligen värd ett besök om man är på Island, en häftig upplevelse även om de små baden kanske kan kännas lite mer genuina. Restaurangen var däremot ganska dålig...

柯云 sa...

2016-03-09keyun
ugg outlet store
lebron 11
lebron 13
air max 95
kobe bryant shoes
michael kors uk
louis vuitton handbags
michael kors outlet
christian louboutin outlet
louis vuitton bags
beats solo
air jordan 13
oakley sunglasses cheap
michael kors outlet online
ray ban sunglasses
coach factory outlet
ray ban outlet
michael kors outlet
ghd hair straighteners
coach outlet
timberland outlet
marc jacobs handbags
louis vuitton outlet
nike huarache
adidas originals
uggs on sale
cheap jerseys
ray ban sunglasses
kate spade handbags
prada handbags
jordan retro 3
ray ban sunglasses
cheap oakley sunglasses
louis vuitton handbags
air jordans
true religion jeans outlet
canada goose jackets
coach factory outlet
michael kors outlet

Unknown sa...

TEN
0317
ferragamo shoes sale
mulberry handbags
oakley sunglasses
rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex
coach outlet store
coach outlet
coach factory outlet
tory burch outlet
oakley sunglasses wholesale
fitflops sale
coach outlet
louis vuitton bags
ralph lauren uk
ralph lauren outlet
oakley canada
iphone cases
coach handbags outlet
coach outlet online
beats headphones
fitflops clearance
swarovski outlet
cheap replica watches
tiffany outlet
hollister uk
oakley sunglasses wholesale
kate spade handbags
toms outlet
longchamp outlet
mulberry bags
cheap nba jerseys

Unknown sa...

www1008
jordans
hermes belt

longchamp outlet
adidas yeezy
north face
coach outlet
christian louboutin
ralph lauren
ugg outlet boots