lördag 3 augusti 2013

England at it's best

Jag och Tobias befinner oss på roadtrip i södra England, tillsammans med ett annat kompispar. Jag måste erkänna att resmålet inte var mitt förstahandsval när vi för ett halvår sedan skulle prata ihop oss om resan, jag ville hellre åka neråt i Europa. Efter en omröstning kom dock England på första plats, och i torsdags morse satte vi oss alltså på planet till London. Så snart vi hämtat väskorna tog vi hyrbilen och körde västerut. Jag kunde snabbt konstatera att vi hade fattat helt rätt beslut att åka hit. Här är fantastiskt vackert, och jag njuter i fulla drag av att vara här!


Första stoppet var mytomspunna Stonehenge, resans absoluta "måste" för mig. Hur kan några stenblock göra ett sådant enormt intryck på mig?


St Ives på västkusten, visade sig vara lika pittoreskt som vi hade hört. Vacker sandstrand, måsar, och fantastiskt god makrill (japp, till och med jag, som nästan aldrig beställer fisk på restaurang, var imponerad!)


Stränder är för övrigt ett genomgående tema i sydvästra England, något som inte alls kändes speciellt självklart för mig. "Lusty Glaze Beach" är ansedd som en av de bästa stränderna i världen!


Ytterligare en strand, här "Fistral Beach" i Newquay, fick göra mig sällskap på löpturen. Ser ni slottet i bakgrunden? Det kryllar av dem i Storbritannien.  


Vi åkte vidare mot Lands End, och här kittlade det i magen. Vilda vågor, höga klippor och vidunderlig utsikt. 

En dag per år går solen ned så att det bildas ett "solspjut" genom valvet på klippan. Det bildar en unik syn, och vi fick höra att fotografer från hela världen då samlas för att ta den perfekta bilden på detta fenomen. 


Sent i går natt anlände vi till London city. Efter två dagars bilande på landsbygden har det blivit dags för ett par dagars stadspuls. Det kan jag leva med!

4 kommentarer:

Monica sa...

Drömsemester för mig! Glad för er skull.

Anonym sa...

Den enda semestern hittills som ni gjort som jag varit riktigt avundsjuk på. Den resan vill jag gärna göra. Kanske nästa sommar med Monnah, Klaus och barnen :)

Anonym sa...

Åh, Porthminster Café. Underbar plats. :)

Annika/Resfredag sa...

Ja, vi fick tipset att åka till P. Café, är så glad att vi gjorde det. Verkligen en pärla!